• Az Ampere Analysis elemzője a járvány várható hatásáról beszélt a játékiparra
  • Szerinte inkább 2021-ben várható komolyabb visszaesés

Jelenleg szárnyalnak a játékeladások, így ez az iparág - sok másikkal ellentétben - egyelőre szerencsésnek mondhatja magát a járvány közepette. Nem mindig lesz ez így azonban: az Ampere Analysis elemzője, Piers Harding-Rolls szerint a járványt követő gazdasági válságnak érezhető hatása lesz a videojáték-iparra is.

egy-elemzo-szerint-a-nextgen-konzolok-csak-2021-ben-fogjak-megerezni-a-koronavirus-jarvanyt.jpg

A nextgen konzolok a tervek szerint 2020 végén startolnak majd, Harding-Rolls szerint azonban a megjelenéskor még nem lesz gond az eladásokkal - már csak azért sem, mert szerinte sem a Sony, sem pedig a Microsoft nem megy majd 450-500 dollár fölé. 2021 azonban már teljesen más tészta:

"Úgy hisszük, elkerülhetetlen, hogy a recesszió ne gyengítse valamelyest az eladásokat, ugyanakkor komolyabb hatás csak 2021-ben várható, miután a korai vásárlói bázis kialakult. Miután mindkét konzol visszafele kompatibilis lesz, illetve a legtöbb third-party játék a régebbi gépekre is meg fog jelenni a következő másfél évben, ezért a nehezebb helyzetben lévő vásárlók kevésbé fogják úgy érezni, hogy már a legelején váltaniuk kell" - mondta az elemző.

A legutóbbi hírek szerint egyébként a Sony óvatosan közelít majd a PS5 premierjéhez, és várhatóan 1.5-2.5 millió konzollal kevesebbet fog gyártani az indulásra, mint hét éve a PS4 esetében.