A két újgenerációs konzol, a PS5 és az Xbox Series X megjelenése ugyan még odébb van, sőt a koronavírus-járvány miatt jelen pillanatban még az sem biztos, hogy a gyártók tartani tudják majd a 2020 végére tervezett premiert. Bejelentett címek azonban már mindkét platformra vannak – az alábbiakban összegyűjtöttük a hivatalos formában bejelentett játékokat az új gépekre.

  • Cyberpunk 2077 (XSX) – A játék, amit senkinek sem kell bemutatni, hiszen szinte mindenki úgy várja a The Witcher fejlesztőinek új alkotását, mint a messiást. Az Xbox Series X-verzió már garantált belőle, hiszen megerősítették, hogy a későbbi megjelenés során mindenki ingyen megkapja majd, akinek megvan Xbox One-ra. Ugyanakkor meglepődnénk, ha a PS5 kimaradna a szórásból.
  • Dying Light 2 (PS5, XSX) – Csúszás ide vagy oda, a Techland nyitott világú zombis játékának folytatása továbbra is nagy erőkkel készül, amely az első címek között volt, melyek kapcsán megerősítették, hogy az újgenerációs konzolokra is megjelennek.
  • Godfall (PS5) – A Counterplay Games játéka, a Godfall, az első cím volt, amit hivatalosan is bejelentettek PS5-re – ez egy "looter-slasher" lesz, közelharcra fókuszálva hajítva a nyakunkba a kismillió fegyvert és felszerelést.
  • Gods and Monsters (PS5, XSX) – A görög mitológiára építkező meseszerű akció-kaland, a Gods & Monsters, egyike a Ubisoft azon játékainak, melyeket eredetileg a mostani generációra jelentettek be, ám – egy csúszással karöltve – végül a nextgen gépekre is meg fognak jelenni.
  • Halo Infinite (XSX) – A Microsoft sokáig tagadta, hogy a legendás Halo-széria legújabb felvonása, a Halo Infinite nextgen játék lesz, a tavalyi E3-on azonban végül csak megerősítették, hogy Xbox One és PC mellett Xbox Series X-re is meg fog jelenni az FPS.
  • The Lord of the Rings: Gollum (PS5, XSX) – Ezidáig nem láttunk még semmit a Daedalic Entertainment lopakodásra kihegyezett A Gyűrűk Ura-játékáról, az viszont egészen biztos, hogy a Gollam karakterére fókuszáló The Lord of the Rings: Gollum már a következő generációra készül.
  • MicroMan (PS5, XSX) – Apróra zsugorodva egészen ártatlan dolgok is hirtelen veszélyessé válnak – ebből a koncepcióból próbál meg minél többet kihozni a lengyel Glob Games Studio akció-kalandja, a közelmúltban bemutatott MicroMan.
  • Observer: System Redux (PS5, XSX) – A Layers of Fear fejlesztői úgy döntöttek, hogy az új generáció közeledtének alkalmából futnak még egy kört sci-fi horror-kalandjukkal – ez lesz a felturbózott System Redux.
  • Orphan of the Machine (XSX) – Egy igencsak figyelemre méltó egyemberes indie projekt, amely leginkább a Metroid és az Ecco keverékeként írható le – egy oldalnézetes akció-kalandról van szó, melyben egy delfint irányítunk.

  • Outriders (PS5, XSX) – A shooterek és az RPG-elemek keveredése ma már majdhogynem mindennaposnak mondható. Hogy mit hoznak ki ebből egy sci-fi univerzumba helyezve a Bulletstorm fejlesztői, azt az Outriders fogja megmutatni.
  • Quantum Error (PS5) – Az első videó nem mutat sokat a TeamKill Media FPS-be oltott kozmikus horrorjából, de ha maga a játék is legalább annyira félelmetes lesz, mint a kedvcsináló, akkor nem lehet okunk panaszra.
  • Rainbow Six Quarantine (PS5, XSX) – A horrorisztikusra hangolt, háromfős csapatokkal operáló Rainbow Six-spinoffról, a Quaratine-ról még mindig keveset tudni, az azonban biztos, hogy ez is ott van a csúszó, és ezáltal a nextgen gépekre is megjelenő Ubisoft-játékok között.
  • Rainbow Six Siege (PS5, XSX) – A Ubisoft bevallottan hosszú távra tervez csapatalapú kompetitív shooterével, ami nem csoda, hiszen a Rainbow Six Siege ennyi év után is iszonyúan népszerű. Éppen ezért már az első naptól fogva ott lesz a nextgen gépeken is.
  • Senua's Saga: Hellblade 2 (XSX) – Az immáron a Microsoft tulajdonában lévő Ninja Theory folytatást készít a remek Hellblade-hez, mely az első játékok között volt, amiket bejelentettek Xbox Series X-re – de még messze a megjelenése.
  • Ultimate Fishing Simulator 2 (PS5, XSX) – A virtuális horgászat megszállottjai számára kitűnő hír, hogy az Ultimate Fishing Simulator legújabb része jövőre az új masinákon is elérhető lesz.

  • Warframe (PS5, XSX) – A Digital Extremes ingyenesen játszható multiplayer lövöldéje minden aktuális platformra megjelent már, és hosszú távon futó free-to-play címről lévén szó, nem meglepő, hogy az újgenerációs gépek rajtjánál is ott lesznek majd a Warframe-mel.
  • Watch Dogs: Legion (PS5, XSX) – A brexittel meglehetősen jól összecsengő új Watch Dogs-játék, a nyitott világú hackerkedést ezúttal toborzással megbolondító Legion szintén egy olyan Ubisoft-játék, aminek már meg kellett volna jelennie, végül azonban csak később kapjuk meg, de legalább az új masinákra is.
  • WRC 9 (PS5, XSX) – Mondhatni, menetrendszerűen érkezik a Kylotonn Racing éves ralijátéka, a WRC 9 pedig a nextgen konzolokra is meg fog jelenni, benne az idei – igaz, a koronavírus-járvány miatt sajnos félbemaradt – szezon három új helyszínével.

A fentieken túl természetesen vannak egyéb játékok is, melyek kapcsán szóba került a következő generáció (pl. Starfield, The Elder Scrolls 6, Battlefield 6, The Sims 5), de miután ezeknél vagy hivatalos kommunikáció nem történt még, vagy magukat a játékokat nem mutatták még be, ezért ezeket nem vettük bele a felsorolásba.