• Négy új videó érkezett az Outridersről
  • Ez a People Can Fly RPG-shootere, mely a következő generációs gépekre is jön
  • A játékmenetről, a sztoriról, a harcról és a fejlesztésről is sok minden kiderült

A héten újból reflektorfénybe került a People Can Fly (Bulletstorm) tavalyi E3-on bejelentett játéka, az Outriders, melyről kiderült, hogy az idei ünnepi szezonban érkezik, méghozzá a PC, PS4, Xbox One trió mellett a következő generációs konzolokra is. Az akkori gameplay leleplezés után pedig most további videók érkeztek róla, melyek bemutatják nekünk a játék alapjait.

Az Outriders egy külső nézetű shooter, RPG elemekkel, mely egy sci-fi univerzumban játszódik. Mi a három Outrider egyikét alakítjuk, akikkel egyedül vagy kooperatív felállásban is neki lehet menni a végigjátszásnak, és mindegyikük másmilyen alap sajátosságokkal bír.

  • Pyromancer - Lángokat használ az ellenfelek elpusztítására.
  • Trickster - Villámgyors sebessége mellett időmanipulálásra is képes.
  • Devastator - A nyers erő bajnoka, brutális páncéllal és gravitációs képességekkel.

A három karakterosztály mindegyike más és más gyengeségekkel és erősségekkel rendelkezik majd, ráadásul nem kizárt, hogy további classok is lesznek még a fentieken kívül...

Az Outriders egyébként egy Enoch nevű bolygón játszódik, ahova annak reményében utazott az emberiség, hogy a kiszipolyozott Föld után új otthonra lelhetnek. Minden szépnek és jónak is tűnt eleinte, ám amikor a planétát feltérképező katonák, az Outriderek kiadták a leszállási engedélyt, hirtelen minden rosszra fordult. Ez volt az "Anomália", egy rejtélyes energiavihar, ami óriási káoszt váltott ki, és amely során több Outrider is megsérült.

Az általunk választott hős 30 évvel az Anomália után tér magához, az egykor gyönyörű világ azonban teljesen megváltozott. Mint ahogy ő maga is, rejtélyes új erőkkel gazdagodott ugyanis, így hát útra kél, hogy kiderítse, mi történt - mind vele, mind pedig az emberiséggel.

Az említett karakterosztályok csak a kezdetet jelentik majd, nem hiányoznak majd ugyanis a szerepjátékos elemek sem, melyek egyrészt a rengeteg fejlesztési lehetőségben mutatkoznak majd meg. A játék eleji választás tényleg csak a kezdet lesz, hogy milyen irányba visszük el ezután a karakterünket, az teljesen rajtunk múlik majd.

Lesz rengeteg loot is az elhullott ellenfelek után, számtalan különböző fegyverrel. De az RPG-jelleg a sztoriban és a tennivalókban is megmutatkozik majd, a fő történetszál mellett ugyanis rengeteg mellékes teendő is vár ránk, mint ahogy a karakterekre, illetve azok megismerésére is nagy hangsúlyt fektettek a fejlesztők.

Nagy vonalakban tehát ezt kell tudni jelenleg az Outridersről, amely nagy valószínűséggel ott lesz majd a nyitócímek között a PS5 és az Xbox Series X premierjén, de a PC-s, PS4-es és Xbox One-os közönség sem marad majd ki belőle 2020 végén.

Támogasd te is a PC Gurut!