• Március 10, azaz "Mar10" a hivatalos Mario-nap
  • A Google Térképen nyíl helyett a csőszerelő mutatja az utat

Nem csak a Mario Kart Tour látogat el mobilokra nemsokára, hanem annak egyfajta előszeleként a Google térképein száguldozik a csőszerelő (ige, tudom, hogy van asztali gépre is Maps). Na, nem automatikusan vált át a megszokott irányjelző nyíl a Nintendo kabbalafigurájává, először le kell tölteni egy frissítést. Ezt követően a jól ismert sárga, kérdőjellel eláttott dobozra kattintva változik Mariová, pontosabban szólva a gokartjában ülő Mariová a nyilacska.

"Állandó társad lesz, báhová is vezess a héten - munkába, iskolába, vagy a spagettiházba. Csak ne feledd a biztonságos vezetés gyakorlását - nem támogatjuk banánok és vörös páncélok többi vezetőre való dobálását" - áll a Google kiadott blogposztjában.

Most már csak egy lépés kell az élmény teljessé tételéhez: egy, a tavalyi (?) Pac-Manhez hasonló, térképre épített játék, ahol egymással versenyezhetünk Budapest utcáin, persze csak virtuálisan. És ki tudja, talán ez is valósággá válik, a Pokémon GO-t is a Google 2014-es Pokémon promóciója inspirálta - akkor zsebszörnyeket szedhettünk össze április elsején.

mario-google-kart.png