• A Star Wars Celebration a világ legnagyobb Csillagok háborúja rendezvénye
  • Idén Chicagóban tartják
  • Itt leplezik le a Star Waras Jedi: Fallen Ordert is
  • Filmekkel és sorozatokkal kapcsolatos bejelentésekre szintén számíthatunk
  • Simon Zoltán egyike azon embereknek, akik plakátot készíthettek a rendezvényhez

A magyar Star Wars-rajongók valószínűleg nem először találkoznak Simon Zoltán avagy SimonZ nevével. Az ELTE-n doktorált biológus és kutató poszterei, bannerei és háttérképei (nem csak Star Wars témában) igencsak ismertek és kedveltek, kis hazánkban ugyanúgy, mint nemzetközi szinten. Főleg a Star Wars 30. évfordulójára készült, az eredeti hat film szereplőit átfogó posztere lett nagy siker, rengeteg cikk és videó mellett feltűnt már.

Zoltán munkássága több ízben is felkeltette az érdeklődést. Anno 2007-ben a Star Wars Celebration Europe alkalmával Londonban tarthatott kiállítást, 2016-ban pedig a fent említett Saga poszter a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, amikor az ő képét rakták ki 384 ezer Lego-kockából még 2010-ben.

star-wars-saga-poster-v3-with-credits-simonz.jpg

Idén pedig egyike lett ama 26 művésznek, akiket a Lucasfilm felkért, hogy készítsen plakátot a Chicagóban megrendezésre kerülő Star Wars Celebrationre. Munkáira jellemzően ez a kép is igen egyedire sikerült, a kompozíció pedig rendkívül szimbolikus, hiszen Vader sisakja koporsóként veszi körbe Padmé arcát, míg a nő a Sith Nagyúrban rejlő jót jelképezi.

A kép 250 darabos limitált szériában kerül forgalomba, előrendelni március 15-ig lehet, de sajnos csak a Celebrationön lehet átvenni, ahol Zoltán személyesen dedikálja majd.

Simon Zoltánnak innen is gratulálunk, aki pedig kíváncsi a többi képre (érdemes megnézni azokat is), az megteheti ide kattintva.

star-wars-celebration-zoltan-simon.jpg