Hazánkban a mai napig sokak fejében az a téves kép él, hogy a magyar fizetésekhez képest a hivatalos szoftverlicenszek megfizethetetlenül drágák, emiatt ha csak egy mód van rá, akkor inkább igyekezzünk megúszni ezt a feleslegesnek látszó pénzkidobást.

Akár még azon az áron is, hogy nem feltétlenül törvényes úton járunk, vagy éppen súlyos biztonsági veszélynek tesszük ki számítógépünket, illetve a rajta található adatokat…

Az utóbbi időben szerencsére sokat javult a helyzet a szoftverek árazása terén, ezért ideje leszámolni azzal a mítosszal, hogy a szoftverek drágák. Igaz ugyan, hogy egyes speciális szoftverek még mindig eléggé költségesek, illetve hosszabb távon az elsőre kedvezőnek tűnő havi előfizetéses konstrukciók sem mindig képviselik a legjobb ár-érték arányt, amikor szinte egy év alatt annyi pénzt fizetsz értük, mint korábban egy 5-6 évig is használható programért.

Akkor mennyibe is kerülnek valójában a szoftverek?

Ha jobban a számok mögé nézünk, akkor az olyan általános szoftverek örökáras licenszei mint a Windows vagy az Office valójában már nem is olyan drágák, mint ahogyan az a köztudatban él. Arról nem beszélve, hogy tényleg csak egyszer kell őket megvásárolnod és az általános támogatási időszakok hosszát figyelembe véve, legalább 5 éven keresztül biztosan használhatod őket.

Mennyi is az annyi? Kedvenc szoftveráruházunk árait böngészve az alábbi árakkal szembesülünk:

microsoftcsomagw10ho19ppszoftverpremium.jpg

Ha pedig extrán jól akarunk járni, akkor érdemes szemügyre venni a csomagajánlatokat is:

Ennyiért ne kockáztass!

Végiggondolva a fenti árakat, könnyen belátható, hogy ahhoz képest valójában tényleg nem is számít olyan drágának egy operációs rendszer, vagy egy irodai programcsomag, mint amennyire attól az emberek tartanak.

Valójában 2-3 havi Netflix előfizetési díjnak megfelelő összegért, vagy egy profibb billentyűzet áráért a Tiéd lehet egy teljesen eredeti oprendszer, megkímélve ezáltal magadat egy csomó fejfájástól, amelyet az alternatív megoldások felhajtása jelentene. Ezért, ha régebben esetleg kalózkodtál is néha, mostanra okafogyottá vált a dolog, ennyi pénzért egyszerűen nem éri meg kockáztatnod.

A legális licenszvásárlással csomót nyerhetsz, hiszen amellett a jóérzés mellett, hogy betartottad a törvényes utat, a programok frissítéseit is folyamatosan megkapod majd, ahogyan a kalózverziókba gyakran elrejtett rosszindalatú szoftvereket is kivéded a hivatalos telepítőfájl Microsoft szerveréről való közvetlen letöltésével, illetve a megvásárolt szoftverkulcs alkalmazásával.

Az ajánlat nem a pcguru.hu, hanem a https://www.szoftverpremium.hu/ akciója, amiért semmilyen felelősséget nem vállalunk. Az ajánlattal kapcsolatban, illetve bármilyen felmerülő probléma esetén az info@szoftverpremium.hu címen lehet érdeklődni.