Átok ül ezen a szegény Batman gyereken. Nemcsak megölték a szüleit, de még a vele készült videojátékok PC-s változatai is rendre rosszul működnek. Az Arkham Knight után most a minap megjelent Batman: The Telltale Series első epizódja vágta ki a biztosítékot a Steam felhasználóinál, mivel cefetül pocsék a teljesítménye. Ez már csak azért is meglepő, mert eleddig a Telltale-játékokra ilyen panasz nem volt, igaz, a Batmannél új motort vetettek be. Lehet, kár volt, a régi bár elavult, de legalább működött…

A Steam oldalon közel 400 negatív kritika érte a játékot, és a legtöbb megegyezik abban, hogy a program alig opciózható (mondjuk ez a többi Telltale-játékra is igaz), a kontroller támogatása finoman szólva is gyenge (Windows 10 alatt nem támogatja az Xbox One kotrollert!), és rendkívül bugos.

Az egyik ilyen sokat emlegetett hiba, amikor 720p-s felbontás fölött az egér beragad a képernyő egy pontján. De a program ugyanígy képes megzavarodni, ha játék közben kilépve a menübe állítunk valamit a beállításokban, és az „Apply”-ra nyomunk. Ezek viszont eltörpülnek az olyanok mellett, mint amikor a Batman játszhatatlanul laggol (10 fps-es csúcssebesség), vagy a dialógus nincs szinkronban az animációval, illetve az sem kutya, hogy több játékosnál ugyanazon a ponton omlik össze a program.

Az új motor, amitől a Telltale-játékok grafikai megújulását vártuk tehát első nekifutásra nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Remélhetőleg a srácok hamar kiadnak egy javítást, és nem lesz még egy olyan botrány a Denevérember körül, mint amilyen legutóbb volt az Arkham Knightnál.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!