Nem hétköznapi sajtótájékoztatón vehettünk részt múlt hét végén, a Lenovo jóvoltából. A szokásos adatokkal és teljesítménnyel való dobálózás helyett inkább a termékeket bemutató fotósorozat, annak létrejötte volt a fókuszban, mellyel arra igyekeztek rávilágítani, hogy a dizájn többről szól, mint pusztán a külső megjelenés. Az IFA 2019 során bemutatott Yoga C640, S740, C940, S940 és a Smart Tab azért kézközelbe is került, úgyhogy tudunk róluk nyilatkozni is.

Yoga S940 és C940

A zászlóshajónak számító Yoga C940 két méretben érkezik, 14 és 15 hüvelykes átlóban a tavalyi C930-at váltja, ennek megfelelően az Intel 10. generációs i5/i7 processzorai nem maradhatnak el. Sőt, a 15 hüvelykes változatba még az i9 is belefér, az NVidia GTX 1650 GPU mellé.

A vékony alumíniumházban jut még hely akár 16GB memóriának és egy 1 TB kapacitású SSD-nek is. Ja, és persze kapunk garázst a stylusnak, továbbá a 4K kijelzős változattal - mert olyan is van - mintegy 10 órás üzemidőt ígér a Lenovo.

lenovo-yoga-19.jpeg

Yoga S740 és C640

A Yoga S740, bár alacsonyabb számozást kapott még mindig prémiumkategóriás marad, felszereltségét tekintve a felső határ gyakorlatilag ugyanaz, mint a C940 esetében. Ugyancsak 14 és 15 hüvelykes változatban érkezik majd, melyek közül az utóbbiba értelemszerűen egy fokkal erősebb elemeket is sikerült beleszuszakolni.

A C640 már egy fokkal kisebb, csupán 13.3” képátlójú, ennélfogva a leginkább hordozható a termékcsaládból, ehhez természetesen kompromisszumot is kell kötni. Az i9 processzorról le kell mondjunk a 4K kijelzővel együtt, ahogyan a dedikált GPU-ról is, de akinek a hordozhatóság a legfontosabb szempont, annak ez aligha fog fájni.

Smart Tab

A Smart Tab már az okosotthon része szeretne lenni, különleges alsó kialakításának hála gyakorlatilag bármilyen módon megáll (még falon is, kihúzható akasztja is van). Így a lakás bármelyik pontjára elkísérhet minket, hangvezérléssel pedig utasítást adhatunk egyéb eszközeinknek a Google asszisztensének segítségével.

A mindössze 10.1” átmérőjű kütyü 8 hüvelykes képernyője FHD felbontással megfelelő képminőséget biztosít a sokoldalú felhasználáshoz. Használaton kívül gyakorlatilag egésznapos készenléti idővel válhat a háztartás szerves részévé.

lenovo-yoga-smart-tab-2.jpg