A DICE már többször leszögezte, hogy nem akarnak sorozatgyártásba kapcsolni, ha Battlefield-játékokról van szó, ám ennek ellenére úgy tűnik, az Electronic Arts szeretné felvenni a klesztyűt a Call of Dutyval, s mivel nyakunkon az új konzolgeneráció, most már van némi esélyük a szorítóban.

A győzelemhez persze évente kell egy-egy Battlefield, és az EA, úgy látszik, előre gondolkodik, ugyanis a minap beregisztráltattak egy sor doménnevet, battlefield13.com-tól egészen battlefield20.com-ig. Érdekes, de a cég nem birtokolja a Battlefield 10-12.com-ig terjedő doméneket, ami annak fényében, hogy a battlefield4.com-ért is csak egy hónapja szállt harcba az EA, annyira nem meglepő. A BF4 doménjét egyébként cirka 9 ezer dollárért kaparintotta meg a kiadó, míg a most beregisztrált oldalak címe összesen 80 ezer dollárjába került a vállalatnak.

Egy ilyen ziccert természetesen a humoros kedvű külföldi kollégák sem hagyhatnak ki, így esett, hogy a Rock, Paper, Shotgun stábja gyorsan lecsapott a battéefield21.com-ra, a Destructoid pedig a battlefield69.com-ot szerezte meg, utalva ezzel a... hát úgy mondjam népszerű erotikus pozitúrára.

Persze egy sor domén nem jelenti azt rögtön, hogy 20 további fő Battlefield-játékot várhatunk, mindössze arról van szó, hogy a kiadó nem akar kellemetlen helyzetbe kerülni a jövőben. Ugyanakkor vicces eljátszani a kétévente megjelenő BF-részek gondolatával: a rendkívül kecsegtetően hangzó Battlefield 20 megjelenésekor cirka 60 év lenne a szerkesztőség átlagéletkora...

(A mellékelt kép és adatlap a Battlefield 4-ből származik.)

Battlefield 4 -- Megjelenés: 2013. ősz -- Gépigény: nem ismert