Valamikor 2013-ban fog megjelenni a Battlefield 4, ami sok rajongó szerint túl korán követi a 2011-ben elstartolt, hármas számmal jelölt játékot. Felmerült az, hogy a Call of Dutyval vívott küzdelem során a DICE szépen lassan át fog állni a Battlefield sorozatgyártására, csak hogy a lépést tartani tudják, az EA szerint azonban ettől nem kell tartani.

Az EA Games alelnöke, Patrick Soderlund az OXM-nek adott interjújában leszögezte: a DICE-nál dolgozó nagyjából 300 ember közül nem mindenki a Battlefield sorozaton dolgozik, sőt ha azt kérnék ezektől a srácoktól, hogy innentől kezdve csak ezt a sorozatot gyarapítsák, ők felpakolnának és továbbállnának. A kiadónak nem célja az, hogy a svéd stúdióból egy Battlefieldet gyártó céget csináljon, pont ellenkezőleg, belátják azt, hogy a jó folytatásokhoz az kell, hogy mással is foglalkozhassanak a fejlesztők.

Ez persze felveti a kérdést, hogy a Battlefield 4 mellett mégis mi máson dolgozhat a cég, Soderlund azonban erről nem volt hajlandó beszélni, inkább azt ecsetelte, milyen fontosak az új ötletek. Szerinte ezek teszik lehetővé, hogy a dolgozók újult erővel térjenek vissza a kipróbált franchise új részéhez, illetve csak az új IP-kel tud életben maradni az ipar; ha ez nincs meg, akkor a cég meg fog halni.

Mirror’s Edge
Vajon mennyi az esély arra, hogy a Mirror’s Edge 2 készül?