Tegnap bejelentették a Battlefield 4-et, illetve megtudtuk azt is, hogy a pár napja keringő pletyka, mely szerint a Medal of Honor: Warfighter Limited Edition előrendelői bétakulcsokat kapnak, igaz. Bár már ez is elég sok információ egy minden bizonnyal csak jövőre megjelenő játékkal kapcsolatban, Ian Tornay BF3-as közösségi igazgató most mindenkit megnyugtatott, hogy nem csak a drága csomag előrendelésével lehet bétakulcsot szerezni.

"Lesznek más módjai is, hogy bejussunk a bétába, nem a Warfighter előrendelése az egyetlen lehetőség. Persze jelenleg csak így garantálható a sikeres részvétel."

Battlefield 3 JátékképekBattlefield 3 JátékképekBattlefield 3 Játékképek

Az EA tegnap délután leszögezte, hogy a Battlefield 4 után is támogatják majd a harmadik részt -- ezt most Ian is megerősítette.

"A DICE és az EA elkötelezte magát a BF3 folyamatos támogatása mellett. Ahogy annak idején a Bad Company 2-t sem hagytuk magára, úgy a Battlefield 3 mellett is kiállunk az End Game DLC és a Battlefield 4 premierjét követően is. A DICE-nál sok csapat dolgozik, a BF4 fejlesztésének megkezdése nem jelenti azt, hogy a Battlefield 3-nak annyi, vagy már nem foglalkozunk vele annyit, mint eddig."

Ian szerint a viszonylag gyors bejelentés miatt sem kell aggódni.

"Észrevettük, hogy sokan nehezen veszik be, hogy már most megjelenünk, vagyis hogy »csak két év alatt kész az új BF«. Szerintem semmit sem jelent, hogy a DICE kétévente kiad egy új Battlefieldet, vagy éppen Mirror's Edge-et. Azt hiszem, hogy remekül időzítettünk, hisz a Frostbite 2.0 motor végre beért, és a rajongók reakcióit is mint egy őrült, úgy gyűjtöttük magunk köré."

Ian szavaiból tehát leszűrhető, hogy a Battlefield 4 is a Frostbite 2.0-t használja majd, és az is igen valószínű, hogy 2013 októberében érkezik majd -- persze hivatalos állásfoglalás egyelőre nincs. Mi nagyon várjuk a Battlefield 4-et, bár még a harmadik részt is nonstop nyüstöli valaki a szerkesztőségben.

(A képek a Battlefield 3-ból származnak.)