A DICE szerint túl sokat aggódunk a Battlefield 4 miatt

A Battlefield 4 bejelenése sokakat megijesztett, hisz a játék 2013 őszén már bétába lép, és esélyes, hogy október-november magasságában meg is jelenik. Ha pedig így lesz, akkor a BF3 azonnal elavultnak fog számítani, ami a vásárlók szerint egyáltalán nem jó dolog, hisz amint profivá válnak benne, rögtön cserélhetik is le. A DICE ellenben úgy véli, hogy kár a gőzért, a BF3-at is sokáig támogatják majd.

"Az emberek elfelejtik, hogy a Battlefield 2 és 3 között három további BF-részt is kiadtunk. Ez természetes, a játékosok azt hiszik, hogy a BF3-at már nem is fogjuk támogatni, holott nemrég adtuk ki a Premiumot, így az összes érkező DLC-ről tudni lehet." -- nyilatkozta Patrick Bach producer a Eurogamernek.

Hozzátette, hogy csak azért, mert máskor nem jelentenek be játékot, még igenis sokat dolgoznak titkos projekteken -- most annyi történt, hogy elárulták, mi lesz a csapat következő lépése, és ez felbőszítette a rajongókat. Mivel pedig Bach szerint csapata nem szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy hat évet kelljen várnia az új részek megjelenése között, jobb, ha már most hozzászokunk a viszonylag gyakori BF-megjelenésekhez. Ugyanakkor Patrick szerint a DICE még soha nem volt olyan produktív, mint most, és a játékaik támogatottságára is hosszútávú garanciát vállal.

Reméljük, így lesz, bár ha belegondolunk, a Premiummal beharangozott DLC-k így is egy teljes évre garantálják a friss, és egyben minőségi tartalmi kiegészítéseket. Ez pedig így is több, mint egy átlagos játék esetében lenni szokott.