• Az Electronic Arts szerint a streamingé a jövő
  • A konzolokat felváltja az okostévé, vagy éppenséggel az okostelefon

Érdekes elképzeléseket vetett fel az Electronic Arts idén kinevezett stratégiai növekedésért felelős elnöke, Matt Bilbey a konzolok jövőjét illetően. A GamesIndustry-nak adott interjúban kifejtette, hogy véleméyne szerint a streaming szolgáltatásoké a jövő, a kérdés csak az, hogy mikorra következik be a váltás.

„Úgy hiszem, a fő kihívás a szolgáltatás infrastruktúrájában rejlik, a nagy méretekben biztosított magas sávszélességben. Ma ez még mindig kihívás, de úgy gondolom, hogy a következő egy-két évben ez a határ lejjeb tolódik. Nem mindenkinek, de sokaknak. A sávszélesség növekedni fog, ezzel együtt pedig a streameléses szolgáltatások létjogosultsága is.”

matt-bilbey.jpg

Személyes véleménye szerint a váltásra az elkövetkező 10 évben sor kerülhet, és akkor már nem lesz szükségünk másra, mint egy okostelefonra vagy okostévére, no meg kellő sávszélességű netkapcsolatra.

„A konzolgyártók leleményesek, megtalálják a módját, hogy a konzolok szerepet játsszanak az emberek életében. Lehet, hogy a konzol az okostévében él majd tovább, vagy a következő Playstation csak a telefonon létezik majd, és onnan továbbítja az élményt bármilyen képernyőre, amihez hozzáférésünk van. A konzol és a tévé, ahogyan ma léteznek… öt év múlva is létzeni fognak, de már csak nosztalgiázás céljából. De tíz év múlva már csak az egyik eszközünk részei lesznek.”

A mobilnet rohamos fejlődésével korántsem elképzelhetetlen a történet, csak jusson el megfizethető módon, széles rétegekhez. Az egyértelmű, hogy az Electronic Arts erre készül már egy ideje, a nemrég megváltozott Origin Access Premier részben ennek ágyaz meg.

originaccesspremier.jpg