• 2017. október 17-én jön az Elex
  • A játék normál és gyűjtői kiadást is kap
  • Az utóbbiban egy 25 cm-es szobor is lesz

Az egykori Nordic Games, amit ma már THQ Nordicként ismerhetünk, egy cinematic trailerben leplezte le a Piranha Bytes megjelenési dátumát. Az Elex egy meglehetősen érdekes világban játszódik. A helyszín a Megalan nevű bolygó, ami egykor technikailag fejlett, milliárdok lakta golyóbis volt az űr egy távoli szegletében, mígnem egy aszteroida elhozta az apokalipszist.

Bár a megalani civilizáció megsemmisült, a túlélők új esélyt kaptak: az aszteroida a bolygóra hozta az Elex nevű anyagot, ami feltölti a gépeket, mágikus úton kinyitja az ajtókat, vagy éppen eltéríti az általunk ismert életet. Egyszóval: a világvége után a technológia és a mágia hirtelen összekeveredett, hála a ritka Elexnek, a bolygót pedig immár varázslók, robotok és mutánsok uralják.

Az október 17-én érkező játék a mezei változat mellett egy gyűjtői kiadást is kap, amelyben a fémdobozba csomagolt program mellett a teljes zenei album, az The Art of Elex művészeti album, egy szövettérkép, egy fém amulett és egy huszonöt centiméteres Als Mage szobor lapul majd.

elex-collectors-edition.jpg