• A Warner kitart a Mortal Kombat mozibemutatója mellett
  • A januári premiert elhalasztották, új dátumot egyelőre nem hirdettek

A James Bond: Nincs idő meghalni, a Godzilla vs. Kong és a Wonder Woman 1984  után – sajtóértesülések szerint – a Mortal Kombat kapcsán is felmerült az online bemutató lehetősége (utóbbi már biztosan felkerül az HBO Maxra december 26-án). A Warner Bros. azonban hivatalos közleményben jelezte, hogy ragaszkodik a mozipremierhez, jóllehet az érvénytelenített 2021. január 15-i debüt helyett új dátumot egyelőre nem tűztek ki.

A filmek halasztása persze költséges dolog, hiszen a stúdióknak a premiert megelőző reklámkampányra is jelentős pénzeket kell fordítaniuk. Christopher Nolan Tenetjének mérsékelt nézőszáma pedig arra enged következtetni, hogy még egy nagyprodukció kedvéért sem szívesen mennek széles tömegek moziba a koronavírus idején. Az online bemutató is kockázatos ugyanakkor. A Variety szerint a Warner a Wonder Woman 1984-nel teszteli, hogy pénzügyileg megéri-e rendhagyó módon bemutatni gigaköltségvetésű filmeket.

mortalkombat-film-2021.jpg

Mortal Kombat-reboot az 1995-ös nem kifejezetten sikeres filmadaptáció tekintetében érdekes vállalkozásnak tűnik. James Wan producer neve nem feltétlen jelent garanciát a minőségre nézve, a rendezői székben pedig egy elsőfilmes, Simon McQuoid ül. Ti várjátok már a premiert vagy inkább maradtok Paul W.S. Anderson klasszikusánál?