Elhunyt a nagy játékmester
Sir Patrick Moore, mint GamesMaster

Vasárnap elhunyt Sir Patrick Moore, akit legendás csillagászként ismert és szeretett az egész világ. 89 évesen távozott tőlünk Selsey-i otthonában, helyi idő szerint 12:25-kor. És bár a tudományos világ most egy zseniális szakember emlékére borul gyászba, halála a videojátékos kultúra számára is nagy veszteség, hisz Sir Moore nélkül talán nem lennének ilyen népszerűek a játékok.

Bár idehaza kevéssé ismert tény, de Sir Moore a BBC-féle The Sky At Nighton túl egy másik tévéműsort is vezetett. Ez volt a GamesMaster, az első videojátékokkal foglalkozó adás az Egyesült Királyság történetében, melyben Moore a címszereplő Játékmestert alakította, aki egy amolyan bizarr sci-fi alak volt: egy levágott fej, mindenféle technikai kütyük sűrűjében, aki/ami furcsa, játékokkal kapcsolatos rejtvényeket adott fel a nézőknek. Ha valaki rájött a megfejtésre, nyerhetett egy GamesMaster Joystickot, mely csillogó aranybevonatot kapott.

Dominik Diamond, a GamesMaster egyik műsorvezetője az alábbi szöveggel búcsúzott Sir Moore-tól Twitteren:

„Micsoda? Volt egy másik műsora is, bolygókról? De hát ő volt »A« Játékmester! Nyugodj békében Sir Patrick Moore, kihez nem volt más fogható.”

Mi sem írhattuk volna szebben: isten önnel, Sir Moore, emléke örökké a szívünkben él majd!