Elhunyt Steve Jobs, az Apple legendás alapítója és igazgatója, akinek megannyi újítást (többek közt az egeret) köszönhet az IT-világ. Bár Jobs karrierje csak közvetve kapcsolódik a játékvilághoz, tény, hogy az iPhone-nal elterjesztett érintőképernyős okostelefon-mánia nagyban hozzájárult a mobiljátékok széleskörű elterjedéséhez és a AAA kategóriájú programok telefonkészülékekre való fejlesztéséhez (lásd: Infinity Blade 1-2).

Elhunyt Steve Jobs

Jobs  Steve Wozniakkal és Ronald Wayne-nel alapította az Apple Computert még 1976-ban. 1977-ben jelent meg első sikeres számítógépük, az Apple II, mely több retrós arcnak máig könnyeket csalhat a szemébe. 1985-ben otthagyta cégét, amely az erős stagnálás miatt 1996-ban visszahívta őt -- ekkor kezdődött meg az Apple "új reneszánsza": jött az iMac, az iPod és az iTunes, majd az iPad és a piacot forradalmasító iPhone. Épp tegnapelőtt mutatták be az okostelefon legutóbbi, 4S verzióját; a konferenciát először a cég történetében nem Steve Jobs, hanem utódja, Tim Cook tartotta.

Jobsnál 2004-ben hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak, ám egy ideig úgy tűnt, hogy sikerül legyőznie a betegséget. 2009-ben azonban sokat romlott az állapota, májátültetésre szorult. Idén augusztus 25-én nyílt levélben vett búcsút az Apple vezérigazgatói székétől.

Steve Jobs 56 évet élt.