Aki már nem bír magával, s mindenképpen szeretné a kezei közt tudni az ArmA-sorozat legújabb részét, annak irány a Steam, ahol már megvehető a játék alfakiadása. A 25 eurós vételárért cserében teljes hozzáférést kapunk a játék alfateszteléséhez, illetve a majdan elinduló bétateszthez, valamint a végleges játékot is megkapjuk, egyszóval már most megvehetjük a programot, melynek fejlesztését a részvétünkkel és észrevételeinkkel a megjelenésig segíthetjük.

Az alfatesztelés során egy 20 km2-es játszóteret kapunk (összehasonlításképpen a teljes játékban 270 km2 áll a rendelkezésünkre), ahol három frakció 12 fegyverét és nyolc járművét próbálhatjuk ki, illetve részt vehetünk négy bemutató küldetésben és két multiplayer misszióban. A fegyvereinket és a felszerelésünket módosíthatjuk, valamint a szerkesztővel átalakíthatjuk a küldetéseket és magát a játékot is.

Aki még nem áll készen arra, hogy már most fizessen a játékért, annak sem esélytelen a bejutás, ugyanis március 14-én indul az alfatesztelés lecsupaszított, ingyenes, de meghívásos változata, amiben az érdeklődők minden fentebb említett lehetőséghez hozzáférhetnek, kivéve a multiplayer komponenshez és a modkészlethez. Ahhoz, hogy ebbe valaki bejuthasson, szüksége van egy meghívóra valakitől, aki a teljes értékű tesztben részt vesz -- ezek a tagok négy ilyen meghívót kapnak a kliens megvásárlásakor.