Pár évvel ezelőtt a rossz eladások ellenére Michel Ancelnek csodával határos módon sikerült rábeszélnie a Ubisoft vezetőségét, hogy adjanak pénzt a Beyond Good and Evil folytatásának elkészítésére. A pénzt megkapták, a fejlesztést elkezdték, 2008-ban pedig a rajongók nagy örömére be is jelentették a játékot, ám azóta nem hallottunk semmit a projektről, s úgy néz ki, már nem is nagyon fogunk.

Egy ma felröppent pletyka szerint a játék fejlesztését érintő problémák és a szócsaták után a játék kitalálójának, Ancelnek és egy másik „sztárfejlesztőnek” elege lett a dologból és otthagyták a Ubisoftot, hogy egy új stúdiót alapítsanak Franciaországban. A távozás pedig a lehető legrosszabbkor, a fejlesztés kellős közepén történt, így a Woot Gaming portál értesülései szerint a Ubisoft nagy valószínűséggel leállította a projekt munkálatait.

A francia Game Blog azonban azt állítja, a Ubisoft és az egyik belső forrásuk nekik (és több játékos portált átfutva úgy tűnik, egyelőre csak nekik) megerősítette, hogy a pletyka hamis és a fejlesztés még mindig megy, ám az aggasztó, hogy a cég E3-as felhozatalában nem szerepel a játék, és az sem éppen jó jel, hogy évek óta semmit sem hallottunk róla.