Hazánk legjobbjai szálltak a virtuális ringbe, hogy eldöntsék, ki képviselheti majd Magyarországot Dél-Koreában a WSL fináléjában, valamint az IESF 13th Esports World Championship EILAT 2021-es eseményén Izraelben.

tekken.png

A csoportokból végül nyolc játékos kvalifikálta magát a rájátszásba, amely egyenes kieséses rendszerben zajlott, így tehát a vesztes fél végleg búcsúzott a küzdelmektől. A legjobb nyolc között Best of 7 (négy győzelemig tartó párharc) összecsapásokban dőlt el a továbbjutás. Hudzi nem kegyelmezett ellenfelének Claudioval, és Jesus ellen hibátlan győzelmet aratott. LejCsábla szintén könnyed sikert hozott össze, igaz ő egy játszmát elvesztett, de ez sem jelentett problémát számára. GenZo és KRX találkozója tűnt a legszorosabbnak, de utóbbi játékos hiába örülhetett kétszer is, a végeredmény nem neki kedvezett, GenZo magabiztosan ment tovább.

Ezt a formáját pedig át tudta örökíteni az elődöntőre is, és Ninával rendesen helyben hagyta Dante Armor Kingjét. Itt már 5 győzelemig tartott a párharc, és egyszerűen nem tudott hibázni, mindegyik játszmáját 3:0-ával zárta, így nem volt kérdés ki szállhat harcba a válogatottságért. LejCsáblának már egy fokkal nehezebb dolga volt, de azért ő sem izzadt meg, Lee-t választotta, miközben Hudzi továbbra is kitartott Claudio mellett, és bár az első játszma szorosabbra sikerült, végül 3:2-re lehozta Lee-vel, majd elhúzott egészen 4:0-ig. Ekkor hudzinak sikerült szépítenie, de további erőfeszítéseit már nem tudta pontokra váltani, LejCsábla döntőzhetett.

 

Az eddigi menetelése mindkét játékosnak mondhatni könnyűre sikeredett, a finálé azonban nem várt izgalmakat hozott. A fő mérkőzés előtt még a harmadik helyért megküzdött hudzi és Dante, és ezt az előbbi nyerte meg 5:2-re, miután Asukával felülmúlta ellenfele Claudióját. A nagydöntőben aztán GenZo Ninát választotta ki, LejCsábla pedig újfent Lee-ben bízott. Nem is alaptalanul, hiszen hozta is az első kört, nagyszerű kombókkal fektette két vállra ellenfelét.

Ezzel az elánnal folytatta a bunyózást LejCsábla, és komoly erődemonstrációt tartott, mivel egymás után még kétszer kiütötte GenZo-t, ezzel már 3:0-ára vezetett összetettben. GenZo azonban észbe kapott, majd parádés játékkal kört sem hagyott a másiknak, de ez még csak a szépítésre volt elég, ráadásul LejCsábla is rákapcsolt és kölcsönkenyér visszajár alapon ő is adott a vele szemben álló játékosnak egy 3:0-át, az utolsó kört stílusosan egy Perfecttel lezárva. A 4:1-es vezetés úgy tűnt elég lesz, de GenZo minden erejét összeszedve indult neki a következő játszmának. Annyira megtáltosodott egy 3:0 után, hogy zsinórban megnyert még hármat. Tette ezt úgy, hogy az utolsó meccsen egy egészen elképesztő adok-kapok közepette 2:1-es hátrányba került, de még itt is volt annyi lélekjelenléte, hogy megfordítsa az eredményt. A legutolsó körben egyszerűen nem tudott hibázni, LejCsábla hozzá sem tudott érni, a tökéletes pofonosztás így győzelmet és magyar válogatottságot hozott a játékosnak.

A döntő eredménye:

GenZo 5:4 LejCsábla

  1. játszma: 1:3
  2. játszma: 1:3
  3. játszma: 1:3
  4. játszma: 3:0
  5. játszma: 0:3
  6. játszma: 3:0
  7. játszma: 3:1
  8. játszma: 3:1
  9. játszma: 3:2

Ezzel eldőlt, hogy GenZo képviseli majd Magyarországot Dél-Koreában a WSL fináléjában, valamint az IESF 13th Esports World Championship EILAT 2021-es eseményén Izraelben.