Noha a The 7th Guest 3 két gyűjtés ellenére sem valósult meg, egy rajongói alkotás révbe ért, a The 13th Doll ugyanis bőven a gyűjtés lejárta előtt összeszedte a fejlesztéshez szükséges összeget, 40 ezer dollárt.

A The 7th Guest egy 1993-ban megjelent horrorjáték, ami újszerű technológiai megvalósításaival, atmoszférikus környezetével és jó játékmenetével nagy sikereket ért el, ám a folytatás, az 11th Hour már a nyomába sem ért, és mivel a harmadik rész zátonyra futott, a rajongókat tömörítő Attic Door Productions vállalta magára a feladatot, hogy elkészítsék a játékot. Ennek története az első rész cselekményét folytatja, amikor is az eredeti hősünk, Tad elmegyógyintézetbe került a múltban átélt szörnyűségek után, de addig nem tud nyugodni, ameddig helyre nem teszi a dolgokat. A feladatunk így az, hogy megszökjünk az intézményből, majd pedig végérvényesen legyőzzük a nagy gonoszt, Henry Staufot, akivel a 7th Guestben is megütköztünk.

A 2004-ben megkezdett, de idén januárig porosodó projektben az elmegyógyintézet és Stauf játékgyára mellett az első rész kastélyát is meglátogathatjuk majd, ami úgy lehetséges, hogy sikerült egy licencmegállapodást kötni, aminek az volt a feltétele, hogy sikeres legyen a gyűjtés -- ez nem mellesleg lehetővé tette azt is, hogy pénzért árulják a játékot. A fejlesztők magas felbontású környezeteket, logikára alapozó feladványokat és úgy összességében az első részhez hű játékmenetet ígérnek, és ha sikerült több pénzt összeszedni, akkor Oculus Rift támogatás, illetve PS4 és Xbox One átirat is készülhet. A The 13th Doll a tervek szerint az év végén, vagy a jövő év elején fog megjelenni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!