• A csütörtök esti State of Play adásban bemutatkozott az Aeon Must Die!
  • Nem sokkal később kiderült, hogy a fejlesztők mindannyian felmondtak
  • A trailert egy külsős grafikus csapattal csináltatták meg

A friss State of Play adás néhány új játékbejelentést is tartogatott: ezek között volt az Aeon Must Die! című beat 'em up-játék is, amely a Limestone Games csapatánál készül... pontosabban csak készült, óriási megdöbbenésre ugyanis percekkel a trailer bemutatását követően a fejlesztők bejelentették, hogy a héten mindannyian felmondtak.

A távozás hátterében az áll, hogy a kiadó Focus Home Interactive kőkeményen túlóráztatta őket, miközben a kifizetések sem történtek meg, így megelégelték a helyzetet – a trailert ráadásul állítólag egy külsős grafikus csapattal csináltatta meg a kiadó.

A fejlesztők nagyon komoly vádakkal illetik a kiadót, miközben a bizonyítékokat is összegyűjtötték egy helyre.

"Ez a trailer visszaélés, manipuláció és lopás útján készült. Itt kideríthetitek az igazságot a játék fejlesztése kapcsán. Azok, akik dolgoztak a videóban látható jeleneteken, már nincsenek a jogokat birtokló cégnél, egyesek pedig a fizetségüket sem kapták meg a munkájukért. Az IP kapcsán jelenleg is zajló vita van. A valódi IP el lett lopva az alkotóktól egy csaláson keresztül. A kiadó végső reakciója a leírtakra továbbra is várat magára" – szerepel a trailer alatti kommentben.

A Focus Home Interactive egyelőre nem reagált a vádakra, de egyértelmű, hogy valami nagyon komoly viszály áll a háttérben.