Az elmúlt évtizedekben a társasjátékok is hihetetlen fejlődésen mentek keresztül, egyre komplexebb, igényesebb alkotások jelennek meg. A múltban is rendszeresen tájékoztattunk titeket arról, ha egy számítógépes játék alapján jött létre egy társasjáték. A Dark Souls 3 asztali verziójára 3 perc alatt jött össze a szükséges pénz, a The Witcher alapján készül egy, és idén egy Final Fantasy VII, valamint egy Skyrim Monopoly is megjelenik.

A Heroes of Limanowa nem egy játékprogram alapján készül, történetét a való élet, az első világháború egyik korai csatája írta. A társasjátékot - ami a tervek szerint még idén megjelenik, és aminek a Kickstarter kampánya hétfőn indul - a magyar Gladiator Games fejleszti és adja ki. A 10 főből álló csapat alapos történelmi kutatómunkát végzett, a részletesen megtervezett játéktéren hitelesen adja vissza azt az 1914-es csatát, amiben a magyar huszárok és honvédek, valamint az osztrák és lengyel katonák megállították az orosz gőzhengert, ami éppen Krakkót és Lengyelországot veszélyeztette.

A Heroes of Limanowa részletesen megalkotott bábukat, játékkártyákat és tokeneket fog adni a játékosoknak, hogy újraéljék vagy újraírják a történelmet. A társasjáték kizárólag angol nyelven lesz elérhető (magyar anyagok igény szerint letölthető formában jelennek majd meg). Ha támogatni akarod a fejlesztőket, nincs más dolgod, minthogy adakozz a projekt részére a a Heroes of Limanowa Kicksarter oldalán, ami március 27-én, 13 órakor élesedik!