• Elindult a Warhammer Skulls esemény
  • Egy héten át tart
  • Három új játékot már most bemutattak
  • Egy klasszikust ingyen kínálnak GOG-on

Bejelentések lavinájával indult el az egy héten át tartó Warhammer Skulls esemény, az élen három új játékkal: a CRPG Warhammer 40,000 Rogue Trader, a digitális kártyajáték Warhammer 40,000: Warpforge és a retro FPS Warhammer 40,000: Boltgun mind-mind most mutatkozott be. A Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef, a 2D-s akció-platformer is kapott megjelenési dátumot, ez október 20-án érkezik. Vegyük sorra ezeket, kezdve a Warhammer első CRPG-jével. A Rogue Trader-t az Owlcat Games készíti, akik már régóta otthonosan mozognak a műfajban a Pathfinder játékokkal. A játékosok ebben egy kalózdinasztia legfiatalabb felfedezőjének szerepébe bújhatnak, aki ismeretlen világokba indul, kincseket keres és közben egy rakás ellenféllel gyűlik meg a baja, de útja során szövetségesekre is akad.

A következő nagy bejelentés a digitális kártyajáték, a Warpforge volt. A jövőre megjelenő, ingyenesen játszható játékban az összes fontosabb Warhammer frakciót felvonultatja majd. Az egyjátékos kampányban a játékosok felfedezhetik a Warhammer komplex történelmét, a többjátékos módban pedig a dicsőségért harcolhatnak majd mások ellen. A különböző frakciók különböző játékstílusokat igényelnek, és az Everguild csapata szerint a rendszeres frissítések révén további frakciókkal bővül majd a játék.

Harmadikként a bemutató során leplezték le a Boltgun-t, egy single player retro FPS-t, amely szintén 2023-ban fog megjelenni. A játékosok egy Space Marine óriás csizmájába bújhatnak, és ellenségekkel teli szinteken kell végigküzdeniük magukat a ’90-es évek lövöldéinek stílusában. A boomer-shooter stílus úgyis nagyon megy manapság, szóval érdekes lesz egy ilyet látni ebben az univerzumban.

További jó hír, hogy a NeocoreGames bejelentette, hogy a Diablo-szerű Warhammer 40k játék, az Inquisitor - Martyr még idén felfrissül PS5-re és Xbox Series X/S-re. Az újgenerációs verzió tartalmazza majd mind a 25 DLC csomagot és bővítményt, valamint olyan továbbfejlesztett funkciókat, mint a natív 4K támogatás, a nagyobb felbontású textúrák, a továbbfejlesztett fizika és a rombolható környezet, a cross-gen multiplayer és a PS5 DualSense kontroller támogatása.

Az új bejelentések mellett rengeteg frissítést is felfedtek a már meglévő Warhammer játékokhoz. A Warhammer 40,000: Battlesector következő hat hónapjának ütemtervében szerepel egy új frakció, a Sisters of Battle, amely őszre várható. Tervben van egy Daemonic Incursion nevű horda mód is, bár ennek még nincs fix időpontja. Mindeközben a Warhammer: Vermintide 2 megkapja a Be'lakor bővítményt, amely június 14-én ingyenesen fog megjelenni. A frissítéssel egy új szint, a Temple Of Shadows, és egy új ellenségtípus, a Shadow Champions is bekerül a játékba. A hab a tortán, hogy a Warhammer 40,000: Chaos Gate az esemény ideje alatt ingyenes GOG-on, pontosabban behúzható a Warhammer Skulls 2022 – Digital Goodie Pack formájában, digitális jóságokkal (art book, háttérképek, kedvezmények) együtt, szóval ITT tessék lecsapni rá!

Kapott egy kulisszák mögötti videót a Space Marine 2, de ez nem lett valami nagy durranás, szóval ugorjunk tovább. A Darktide megjelenéséig már csak néhány hónap van hátra. A Fatshark csapata szeptember 13-at jelölte meg megjelenési dátumként, így már nem kell sokat aludni, hogy csatlakozhassunk kooperatívban a haverokkal egy kis zúzáshoz. Bár nem árult el semmi újat, legalább kaptunk egy filmes előzetest, amiben Nurgle legundorítóbb teremtményeit láthatjuk.

Ahogy az várható volt, a Creative Assembly mindhárom Total War: Warhammer játékát össze fogja gyúrni, hogy egy hatalmas kampányt hozzon létre, amelyben minden egyes frakció részt vesz. Az Immortal Empires 2022 harmadik negyedévében lép majd nyílt béta állapotba. A végére még érdemes megemlíteni, hogy a World of Tanks mögött is álló Wargaming összefogott a Games Workshoppal a World of Tank Battle Pass VIII. szezonja kapcsán, amely Ultramarines, Death Guard és Evil Sunz Orks témájú jutalmakat tartalmaz a közkedvelt tankos mókához. A Warhammer Skulls a konzolos és PC-s bejelentések mellett egy külön mobiljátékos szekciót is bemutatott. Bejelentették a Tacticus elő-regisztrációját, új frissítés érkezik a Horus Heresy: Legions-höz, Cursed Cityvel bővül a Warhammer Quest, új módok és frakcióbővítések érkeznek a Lost Crusade-hez, Chaos Knights-ot kap a Combat Cards, a Soul Arena pedig Avalenor kapitánnyal frissül, szóval a Diablo Immortal mellett Warhammer-játékokkal is izzaszthatod a mobilodat.