...amely, ahogy arról az E3-as kínálatuk kapcsán is írtam, a stratégiai játékok megszállottja, ráadásul mindig jó érzékkel csap le a kis stúdiók mások által mellőzött, urambocsá rétegcímeire. Így aztán a svéd srácok is leszerződtek az oroszokkal, ám furmányos módon nem a Fantasy Warst adták ki, hanem egy olyan verziót, amelynek alapját ez a játék, és a ráapplikált, csak hazájában megjelent küldetéslemez adta. Ezt a fura pakkot dobta végül piacra a Paradox, Elven Legacy néven, és ahogy arról a 2008/06-os PC Guruban NightBagoly kolléga is beszámolt, nem is tették rosszul: remek móka, a műfaj szerelmeseinek kötelező, bár nekik ugye megvan az FW, ahhoz pedig sokat nem tesz hozzá a cucc. No de majd most!

A svéd kiadó ugyanis az E3 keretén belül bejelentette a játék kiegészítő lemezét Elven Legacy: Ranger címmel. Az expanzió alaptörténete szerint az elszigetelt rend, az Order of Marcus, mely régóta nem adott életjelt magáról, ébredezik, sőt terjeszkedik. Egy híres kósza, bizonyos Cornelius kapja a feladatott, hogy különleges fegyvere és képességei segítségével felkészítse Illis birodalmát a Rend eljövetelére.

A cím- és főszereplő Cornelius szóban forgó szerszáma egy szent lándzsa, amellyel speciális támadásokat indíthatunk, ráadásul a játék „egy körben egy lépés/egy támadás” alapelvét kiterjeszthetjük: példának okáért aktiválhatunk egy bénító csapást, majd az ezzel megbűvölt fegyvert rázúdíthatjuk az ellenfélre, amely nemcsak megsebesül, de lépni sem tud majd a körében. A 16 új küldetés teljesítése megváltoztatja a jövőbeli eseményeket, és bár csak egyfajta befejezést kapunk, e fináléhoz számtalan módon eljuthatunk, Cornelius és a többi nóvum, nevezetesen a három új hős, öt egyedi cucc és pont egy tucatnyi friss mágia segedelmével.

Az Elven Legacy: Ranger digitális terjesztéssel kerül forgalomba, 2009 harmadik negyedévében, a sajnos megszilárdulni látszó, de roppant dühítő és érthetetlen dollár/euró egalizálás jegyében, azaz 9,99 dollár, illetve ugyanennyi euró javasolt fogyasztói ár ellenében. Az expanzió nem önálló, használatához szükség lesz az alapjátékra.