A Playstation Pro indulásának eredményei némileg vegyesek: az eladásokkal nincsen baj, egyes játékoknak nagyon jót tett a Pro többletteljesítménye, de sajnos volt olyan játék is, aminek kevésbé. Szerencsére kevés játéknál akadtak csak gondok, és remélhetőleg hamarosan ezek is javítva lesznek. A Battlefield 1-nek viszont kétségtelenül jót tett a PlayStation 4 Pro konzolra történő optimalizálása.

A látvány szebb mind 4K, mind 1080p kijelzőkön, mint az eredeti PlayStation 4 konzol használata esetén, de vannak egyéb, hasznosabb előnyök is. Elvileg a PlayStation 4 Pro konzolon multiplayert játszva, nem szabadna semmilyen előnyhöz jutnunk az eredeti konzol tulajdonosaival szemben, de ennek az elvnek az érvényesülése vitatható a Battlefield 1-ban.

A Digital Foundry csapata, a pontos eredmények érdekében kísértetiesen hasonló körülmények között tesztelte a Battlefield 1 többjátékos módját, standard PlayStation 4 és PlayStation 4 Pro konzolokon. A szinte teljesen megegyező szituációkat a Sony új gépe jóval magasabb, és stabilabb teljesítmény mellet tudta a képernyőkre varázsolni, mint a nála gyengébb, régebbi társa.

Stabil 60 FPS, így is csak ritkán tapasztalható, de még így is gyakrabban, mint a gyengébb PlayStation 4-en, valamint olykor akár 10-15 képkockával is többet kapunk másodpercenként a Pro konzolon. Szerintetek a teljesítmény javulása a többjátékos mód esetén már túl nagy előny, vagy ennek mértéke még pont elfogadhatónak tűnik?