Az Entropy fejlesztője ugyanaz azt Artplant nevű csapat, amely a Battlestar Galactica Online-t is elkövette, és már ki is próbálhatjuk a Steam Early Accessnek hála. Három különböző tartalmú csomagot vásárolhatunk: Entropy Colonist (18,99 euró), Entropy Explorer (36,99 euro), és Entropy Founder (92,99 euro).

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Entropy űr-sandbox játékmenetet kínál, kereskedelemmel, bányászattal, valós idejű dogfighttal, és egy színes, szagos, száz csillagrendszert tartalmazó játéktérrel, ami szabadon bejárható, ezek mind elérhetők már az alfaváltozatban is. Arra azonban felhívták a figyelmet a készítők, hogy a jelenlegi verzió még nyüzsög a bugoktól, de a heti kisebb és havi nagyobb frissítésekben (amik ráadásul a játékosok visszajelzései alapján készülnek) egyebek mellett a hibákat is javítani fogják (az X Rebirth készítőinek is szólhatnának...). Arra is felhívták a figyelmünket, hogy statisztika a játék elkészülte után le lesz nullázva a fair play érdekében, de a Founder csomag vásárlói megtarthatják addigi fejlesztéseiket, pénzüket, elért eredményeiket.

Pontos megjelenési dátumot még nem tűzött ki az Artplant csapata, de valószínűleg valamikor 2014 folyamán piacra kerül az Entropy.