• Fel lesz darabolva a Final Fantasy VII Remake
  • Ezt egy friss sajtóközleményből tudtuk meg
  • Túl nagy a játék ahhoz, hogy egyben jelenjen meg
  • Az még nem világos, milyen üzleti modell szerint lesz kapható a játék
  • A Square Enix még nem részletezte a terveit

Friss: Válaszolt a Square Enix arra, hogy miért lesz epizodikus a Final Fantasy VII Remake, a magyarázat pedig röviden az, hogy:

túl nagy a játék ahhoz, hogy egyetlen termékként adják ki.

A játék direktora, Kitase  Josinori a Dengeki Online stábjának mondta el, hogy már a fejlesztés eleje óta úgy tervezték, hogy felszeletelik a játékot, más különben kompromisszumokat kellene kötni, kihagyni egyes elemeket. E helyett arra törekednek, hogy mindent beépítsenek, így egy olyan újrakiadást készítve, ami maximálisan hű lehet az eredetihez. Ennek az ára az, hogy részletekben kapjuk meg a programot. 

finfal-fantasy-7-remake-darabok.jpg

Eredetileg írtuk: A Sony rengeteg rajongó álmát váltotta valóra, mikor az E3 során bejelentették: elkészül a Final Fantasy VII felújított változata, és ezúttal nem az eredeti játék PC-s verzióval szúrják ki a szemünket, hanem tetőtől talpig újjá építik a programot. Ez azt jelenti, hogy valós időben kirajzolódó, szabadon bejárható területeket, az akcióhoz közelebb helyezett kameraállást és több valós idejű játékmenet kapunk a pörgősebb harcok kedvéért -- persze, közben a stratégiai opciók, mint a fegyverek és képességek kiosztása, a társak szerepe és a Limit Break rendszer ugyanúgy megmarad, vagyis más szóval, egy modernizált játékot kapunk.

Mindezek hallatán az extázis nem is lehetett volna nagyobb, pedig az E3-on mindösszesen egy kedvcsinálót láthattunk, nehéz elképzelni, hogy mekkora őrjöngés lett volna, ha a Square Enix azzal a videóval jelentkezik, amit a hétvégén, a PlayStation Experience 2015 során vetítettek le, ebben ugyanis már betekintést kaptunk a tényleges játékmenetbe. Íme, ha lemaradtál volna róla:

Eddig tehát minden szép és jó, a sötét fellegek azonban elkezdtek gyülekezni a Final Fantasy VII Remake felett, a minap kiadott sajtóközleményben ugyanis az alábbi áll:

A játék több részen keresztül jelenik majd meg, eme sorozatban pedig minden epizód saját, egyedi élménnyel jelentkezik.

A Final Fantasy VII Remake tehát úgy fest, epizodikus játék lesz, ami meglepő, ugyanis erről eddig egyáltalán nem volt szó, és most is csak a fentebb látható trailerről szóló sajtóközlemény végére biggyesztették oda, szó szerint egyetlen mondatban elintézve a megjelenés szempontjából ezt az egyáltalán nem elhanyagolható részletet. Mindennek tetejébe a Square Enix még részletezte a tervét, így nem tudjuk, milyen üzleti modell szerint jelenik meg a játék, bár két lehetőség rögtön szóba jöhet:

  • csak az első részért kell fizetni, a többi pedig ingyenesen, tartalomfrissítések útján jelenik meg, vagy,
  • mindegyik részért külön fizetni kell, esetleg úgy, hogy az első rész egy nagyobb összegbe kerül, míg a folytatások arányosabban olcsóbban lesznek, vagy Season Pass keretében együtt is felmarkolhatóak.

Várjuk a további információkat...

final-fantasy-7-remake.jpg

Ha kíváncsi vagy mi történt szombat este a PlayStation Experience 2015-ön, akkor olvasd el az összefoglalónkat, amiben minden hír, videó és bejelentés szerepel.