Joe Keiser és John Teti írt egy-egy nagyon érdekes cikket arról, hogy Kenyában és Szíriában is találhat játékokat az, aki nagyon szeretne. Persze ezek a programok nem azok, amiket nyugatabbra, vagy a világ bármely pontján megszerezhetne az ember, hanem elsősorban régi, PlayStation 2-re kiadott címek, amiket valaki vagy valakik ügyetlenül átalakítottak, s olyan dobozképet kanyarítottak hozzájuk, hogy attól még a legjobban elfásult játékos is mosolyogni fog.

A bolhapiacok felhozatalában megtaláljuk a nagy klasszikusokat, úgy mint a Grand Theft Auto: Dubai Cityt, a trópusokon játszódó Batman Collectiont, a Nathan Drake főszereplésével készült Carmen Sandiego: The Secret Of The Stolen Drumst, a Miami Vice-ot, szintén az Uncharted-széria hősével, két Pepsi Man játékot, az egyikben természetesen Vasemberrel, és a személyes kedvencemet, a Grand Theft Auto: San Andreas -- Kirk Douglast.

Érdekességek a hétvégére -- Kirk Douglas kiadásÉrdekességek a hétvégére -- Kirk Douglas kiadásÉrdekességek a hétvégére -- Kirk Douglas kiadás

Nincs is annál rosszabb, mint mikor valami megzavar minket játék közben. Ez lehet egy kívülről beszűrődő hang vagy éppen a családtagjaink, teljesen mindegy, mi az, csak azt kívánjuk, hogy megszűnnének. Nos, Jon Stallings és Brandon Parker is hasonlóan gondolkodik, így előálltak a Game Tank ötletével, ami egy elszigetelt „kis” kamra, hol békésen, zavaró tényezők nélkül játszhatunk. Az első prototípus már elkészült, ám további pénzre van szükség ahhoz, hogy az ötleten javítani tudjanak, illetve kereskedelmi forgalomba tudják hozni -- a srácok 15 ezer dollárt kérnek a Kickstarteren, hogy négy teljes verziót el tudjanak készíteni, melyben vibráló ülés, 5.1-es hangrendszer, és egy vészkijárat is helyet kap.

A hét elején 61 éves korában meghalt Robin Sachs. Játékosként őt leginkább a Mass Effect Zaeed Massanijaként ismerhetjük (a Dragon Age-hez és a KotOR-hoz is adta a hangját), a tévénézőknek pedig sok más egyéb mellett a Buffyból Ethan Rayne-ként marad meg. Nyugodjék békében!

Érdekességek a hétvégére -- Kirk Douglas kiadás

Az L.A. Noire egyik erősségének a részletesen kidolgozott város és a tökéletesen megfogott stílus mellett a színészi alakítások bedigitalizálása nevezhető. Ehhez egy egészen új technológiát használtak, ami a legkisebb arcmozdulatokat is rögzíti, s ebbe beletartozik minden, még a hibák is, hiszen nem mindig sikerül elsőre elmondani a szöveget. Az alábbi videóban tehát az L.A. Noire bakiparádéját láthatjuk, ami nem elsősorban vicces, hanem érdekes, ugyanis ilyet szinte sosem lehet látni a játékiparban.

Mindenféle szempontból megkésve a 2000-es évek közepén váratlanul nagy népszerűségre szert tett Tay Zonday valamiért most énekelte el a 2011-es Skyrim főcímdalát. A hangja persze még mindig nagyon érdekes, s így még garantáltan nem hallhattuk azt a bizonyos dalt, de a kérdés adott: miért pont most?

Egy olasz fanatikus meg akar válni a gyűjteményétől, mely nem kevesebb mint 330 konzolt, 220 kontrollert, 185 kiegészítőt, 6850 játékot, és egy rakás, javarészt nagyon ritka promóciós anyagot tartalmaz. Mindezért az eBay-en 550 ezer dollárt kér, ami nem kis összeg, főleg ha a szállítási költséget is beleszámoljuk. Akit netán érdekel a dolog, az ezen az oldalon licitálhat.

Kollekció
Érdekességek a hétvégére -- Kirk Douglas kiadásÉrdekességek a hétvégére -- Kirk Douglas kiadásÉrdekességek a hétvégére -- Kirk Douglas kiadás

A Metal Gear Rising: Revengeance reklámozása céljából a Konami az Egyesült Királyság három legnagyobb városában, Londonban, Leedsben és Liverpoolban egy-egy óriási falfestményt fog elhelyezni, melyen a szóban forgó játék főhőse, Raiden díszeleg. Az alkotásokat az EndoftheLine reklámügynökség készíti el.

Érdekességek a hétvégére -- Kirk Douglas kiadás
Érdekességek a hétvégére -- Kirk Douglas kiadásÉrdekességek a hétvégére -- Kirk Douglas kiadásÉrdekességek a hétvégére -- Kirk Douglas kiadás

Kommentár nélkül:

Érdekességek a hétvégére -- Kirk Douglas kiadás