Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

Ha azt hitted, hogy az Omni (egy többirányú futópad és az Oculus VR kombinációja) használatával teljesen hülyének tűnsz, akkor még nem láttad Birdlyt. Ez szintén a virtuális valóság megteremtésére szolgál, de olyan alaposan körbehatárolja a használhatósági módokat, hogy igazság szerint a fejlesztőkön kívül nem is tudom, ki venné ezt meg.

A Birdly ugyanis egy repülésszimulátor, de nem repülőkkel, hanem egy madárral, ráadásul úgy működik az egész, hogy hasra fekve nekünk kell csapkodni a szárnyunkat, miközben a fejünk elé rakott ventilátor a menetszelet szimulálja, sőt még az adott környezetre jellemző szagokat is kapunk a beépített fúvókákból. Csodálatos.

A Man at Arms csapatát már jól ismerjük, ugyanis ők azok, akik a filmekben, sorozatokban és játékokban előforduló fegyvereket elkészítik a való életben. Nos, a vállalkozás most terjeszkedik, s május 13-án egy új sorozat indul, ami csak és kizárólag a fegyverkészítés videojátékos vonulatával foglalkozik majd.

Az új műsor az Arcade Arms nevet kapta, s a formula nagyjából olyan lesz, mint a Man at Arms esetében, vagyis heti rendszerességgel választanak egy ikonikus fegyvert, majd az legyártják és megnézik, milyen pusztítást lehet végezni vele a hátsó udvaron.

Németország.

german-gaming.jpg

Mióta az Unreal Engine 4 szabadon elérhető bárki számára, egy csomó érdekes videó került napvilágra, zömében olyanok, amik régi kedvenceket ültetnek át a modern motorba. A múlt héten például a BioShockot láthattuk felújítva, ezen a héten pedig a The Legend of Zelda-sorozatban látható Temple of Time tárul elénk sosem látott részletességben.

A mostanában megjelent letölthető tartalmak közül az egyik legérdekesebb a Call of Duty: Ghostshoz kiadott bemondói pakk, amiben Snoop Dogg adja a helyzetjelentést a mérkőzéseinkről. Valahol persze érthető, hogy egy népszerű rapper miért szeretné összekapcsolni a nevét egy népszerű játéksorozattal, és az is világos, hogy Snoop és a CoD célközönsége között elég nagy az átfedés, mégis furcsa és egyszerre rendkívül szórakoztató a hangját hallani az online küzdelmek során. Íme a legjobb szövegek:

A Call of Dutynál maradva: az Activision majdnem pont egy hete jelentette be a sorozat legújabb részét, a Call of Duty: Advance Warfare-t, s ahogy azt már megszokhattuk, a fikázó kommentek egész áradata indult be. A hozzászólók elmés beszólásokkal és magvas véleményekkel (ez egy sz*r) idén is próbálták egymást túllicitálni azon, hogy melyikük utálja jobban a sorozatot, meg egyébként is, az egész nem is érdekli már nagyon régóta egyiküket sem, csak azért írtak oda ahova írtak, mert...  mert, hát ki tudja, miért. Mindegy, a lényeg az, hogy az internet tizenévesei megint kifakadtak a Call of Duty ellen, a Destructoid pedig megnézte, mik voltak a legjobb benyögések. Jó szórakozást!

A Smoosh Games ezen a héten sem feledkezett meg a betevő őszinte trailerről, az alany pedig ezúttal a Skyrim volt.