Ugyan már tavasszal is voltak pletykák egy Mega Man Universe című játékról, a Capcom csak most jelentette be a programot. Amíg azonban mindenki a megszokott ígéreteket várta, addig úgy tűnik, a japánokkal elszaladt a ló. Legalábbis erre enged következtetni a hivatalos sajtóanyag. A Capcom szerint ez lesz minden idők legkreatívabb Mega Man epizódja, melyben "a képzelőerőé lesz a főszerep".

Inafune Keidzsi, a sorozat eredeti megalkotója is el van ragadtatva a projekttől:

"Alig vártuk már, hogy végre bejelenthessük a Mega Man Universe-t. Ez a játék hatalmas kihívás lesz annak a dicsőségnek, ami megilleti Mega Mant. Amikor végre megmutathatjuk a rajongóknak, úgy gondolom, hogy legtitkosabb álmukat váltja majd valóra."

Hűha... Ha Keidzsi mondja, akkor abban lehet valami. Érdekes, hogy a játékmenetről semmit sem árult el a cég, csupán annyit ejtett el, hogy "a klasszikus játszás élménye sosem lesz többé ugyanaz". Ettől lehetne félnünk is (sokan máig rosszakat álmodnak a 3D-s, PSX-es és N64-es Mega Man fertelmektől), de a széria az utóbbi két, XBLA-ra és PSN-re kiadott résszel újra önmagára lelt, szóval lehet, hogy ezúttal örülni fogunk a forradalomnak. A Mega Man Universe is ezekre az online konzolplatformokra jön, ki tudja, mikor...