A játékok fiatalokra gyakorolt hatásairól szóló viták során a PC Guru mindig is kiállt a felelős szülői magatartás mellett, ezért is tartjuk mérhetetlenül felháborítónak és vállalhatatlannak a GameStar szerkesztője, Virágh Márton (bizonyos körökben mazur) magatartását. A világhálóra felkerült botrányos képen jól látható, amint Virágh úr felelőtlenségből vagy szándékosan (!) exponálta kiskorú gyermekét a Civilization V című, rendkívül agresszív és addiktív játék káros hatásainak. Mint ismeretes, ezen szörnyű szoftver segítségével teljes birodalmakat, civilizációkat lehet lerohanni, lerombolni -- vajon hogyan hathat ez a métely az ártatlan gyermeki lélekre?!



Virágh András, a szegény ártatlan
gyermek, kiszolgáltatva a szörnyű mételynek



De mit is várhatnánk a konkurenciától? Virágh úr felháborító szülői felelőtlenségére az sem mentség, hogy ő maga egy ideje már a névtelen Civilization-függőket segítő szervezet, a Civilization Anonymous tagja. Sajnálatos módon úgy tűnik, az évek során nem csupán saját függőségét volt képtelen legyőzni, de ártatlan gyermekét is ezzel mételyezi. Mi a PC Guru csapatának nevében ezúton szeretnénk kifejezni felháborodásunkat. Hát milyen világ ez?!

UPDATE: Virágh Márton (mazur) a konkurencia weboldalán időközben koholt vádakkal és manipulált képekkel próbál visszavágni nekünk, egyúttal kibújni a felelősség alól. Olvasóinknak csupán azt tanácsolhatjuk: tanuljanak a szomorú esetből, és még időben mondjanak nemet a Civilization nevű métely szörnyű kísértésére!