Escape from Paradise City aranylemezenA 2005-ös Game Convention rendezvényen aztán bejelentették a Gangland folytatását, amely a hagyományos "2"-es hozzátétel helyett új címet is kapott - Escape from Paradise City - és még egy másik kiadót is, aki garantálta a cégnek, hogy ezúttal tényleg befejezhetik majd a játékot, és, talán végre írnak majd bele mentési lehetőséget is. No, de ne erről beszéljünk, hiszen aranylemezre került a játék,  szóval érdemes pár szóban összefoglalni, mit is nyújt majd nekünk a cucc, amely már sorozatgyártásban van, és így hamarosan feltűnik a szoftveráruházak teletömött polcain.

Szóval 2009-et írunk, a gigantikus Aeternitas bűnszövetkezet beszivárgott a világ összes befolyásos államának kormányába - ezzel együtt pedig a gazdaságába is -. hogy ahogyan azt a híres rajzfilmhősök is akarták mindig: elfoglalják az egész világot. Bár a baj már folyamatban van, a titkosszolgálatok tehetetlenek - bármilyen személy után nyomoznak, az vagy feddhetetlen, vagy pedig hirtelen, nyom nélkül eltűnik. Ám a jóakarat közbeszól: hihetetlen fülest kap Escape from Paradise City aranylemezenaz NSA, miszerint az egész Aeternitas vezetője Paradise Cityben székel. Komoly katonai bevetésre esély sincsen, így hát az egész akció - és így a világ is -egyetlen nőn múlik majd - Mia Xiangen.

A játék nagyjából szerepjáték, taktikai, és stratégiai elemekkel megtűzdelve. Három főhős lesz: Mia Xiang igazi, szuper képzett titkos ügynök, aki az egész akciót vezeti, Jack Slater, aki eddig abból kereste a kenyerét, hogy az utcán, illegális arénákban verte péppé a bátrabb jelentkezőket, valamint egy üzletember, az orosz Boris Chekov. Karakterfejlesztés - több, mint ötven egyedi képességgel -, erőforrás-menedzselés, bandaháborúk, ezek lesznek az eszközeink, hogy a velejéig romlott Paradise Cityben egyre feljebb és feljebb verekedjük magunkat, hogy aztán a finisben szembenézzünk az igazi gonosszal - a kérdés az, hogy vajon azzal fogunk-e találkozni, akire számítottunk?