A Tyrannis névre keresztelt csomag (számos javítás mellett) végre megnyitotta a játékosok előtt az EVE univerzum több mint hatvanezer bolygóját, ahol mostantól bátran lehet kolóniákat alapítani és beindítani a termelést. Minden bolygó -- még a legeldugottabb sárgolyó -- is rejt valamilyen nyersanyagot, a játékosok feladata pedig az, hogy megtalálják ezen lelőhelyeket, elvégre sosem lehet tudni, mit rejt a felszín, lehet akár alapvető építőanyag, de kincset érő ásvány is.

EVE Online: Tyrannis EVE Online: Tyrannis EVE Online: Tyrannis

Az új, meglehetősen összetett játékmenetelem lényege a kereskedelem és a megfelelő üzleti taktika. Meg kell találni a megfelelő bolygót, majd a lehető legjobb áron eladni a kitermelt javakat, illetve az is roppant fontos, hogy a gyenge lábakon álló kolóniákat megvédjük a riválisainktól. Hogy mindezt sikeresen hajtsuk végre, a fejlesztők új képességeket vezettek be, illetve lehetőséget biztosítottak arra, hogy a Command Centerből a kolóniák minden mozzanatát nyomon követhessük és ahol kell, közbeavatkozzunk.

Az igazán megszállott játékosoknak azonban nem ezek, hanem az EVE Gate nevű közösségi oldal elindulása jelenti majd az igazi örömöt. A Facebook-szerű oldalon ugyanis a játék feltelepítése nélkül követhetjük nyomon a kolóniánk életét, a termelés menetét, és persze kapcsolatot tarthatunk a többi játékossal.