A legfrissebb hírek szerint 4070 pilóta vett részt az EVE Online legnagyobb csatájában a 6VDT nevű rendszerben, ami a két rivális, a CFC és a TEST Alliance között robbant ki. A fő gócpont a TEST kilométeres űrállomása körül alakult ki. Már az összecsapás időtartalma is elképesztő, hiszen közel öt órán át tartott, és a CCP Gamesnek a valós idő 10%-ra kellett lassítania a játék idejét, hogy a szerverek (amiket a múlt hónapban le kellett állítani) bírják az irdatlan adatmennyiséget.

Az elesettek száma is impozáns, a résztvevő űrhajók majdnem háromnegyede pusztult el a mérhetetlen méretű csatában. A beszámolók szerint az adok-kapok végül akkor zárult le, amikor a CFC oldalán beszálltak a küzdelembe a capital ship kategória gigantikus hadihajói, amik ugyan iszonyú drágák és időigényes a megépítésük, fegyverarzenáljukból kevés is elég egy csata eldöntéséhez. Ebben az összecsapásban több mint 200 ilyen jármű vett részt -- nem csoda hát, hogy érkezésükkor a TEST Alliance hajóinak túlnyomó része azonnal teret váltott.

Összehasonlításul, az eddigi legnagyobb csata az EVE Online történelmében az ez év elején lezajlott Battle of Asakai volt, amiben 3615 pilóta vett részt. De talán még a Coruscant felett sem gyűlt össze ennyi űrhajó a klónháborúk végén a Sithek bosszújában...

EVE Online: minden idők legnagyobb űrcsatája

A 6VDT-rendszer hatalmas űrállomása mellett eltörpülnek az óriási csatahajók, de jól szemlélteti, mekkora csata bontakozott ki.

EVE Online -- Megjelenés: 2009. március 12. (PC) -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2048 MB, VGA: SM 3.0 / 256 MB, HDD: 6 GB