PC

A Slender alkotója, Mark “AgentParsec” Hadley új indie-játékkal rukkolt elő, melynek címe Where Am I?, ami szabad fordításban annyit tesz, "Hol vagyok?". Nem szeretnénk lelőni a poént, így csak egy linket adtunk az ingyenesen letölthető játékhoz.

Megérkeztek a PlanetSide 2 bétájának hivatalos statisztikái:
a teszt alatt 535 millió lövés dördült, melyből 194,6 millió talált el valakit; 6,3 millióan haltak meg; ha kevéssel is, de a terranok állnak nyerésre a háborúban.

Az egykor a Rare-nél dolgozó Phil Tossell és Jennifer Schneidereit új stúdiót nyitott Angliában Nyamyam néven. A csapat első játéka a japán kultúra által inspirált Tengami lesz, melyben, akárcsak a Media Molecule-féle Tearaway-ben, egy papírból készült karaktert kell terelgetnünk, s magát a világot változtatva oldhatunk meg feladványokat. A játék a tervek szerint 2013 elején fog megjelenni elsőként iPadre, majd később iPhone-ra, PC-re és Macintoshra.



Íme a Telltale-féle The Walking Dead negyedik részének kedvcsináló videója.



A Nuketown Zombies című Black Ops II pálya kizárólag azok számára elérhető, akik megveszik a játék egyik különleges kiadását. A szimpla változat előrendelőinek ez nem jár, s jelenleg nincs olyan terv, miszerint ezt később be lehetne szerezni.

A Twisted Pixel játékában egy öntudattal rendelkező motort alakítunk. A LocoCycle-ről egyelőre még nem sok mindent tudunk, de az alábbi játékmenet-videó alapján senki se várjon mély és meggyőző történetet, vagy éppenséggel bonyolult kezelést; itt lőni és száguldozni kell.



A motor, vagyis I.R.I.S. hangját Lisa Foiles biztosítja, míg a főellenség, S.P.I.K.E. Robert Patrick hangján szólal meg.



A korábban iOS eszközökre megjelent Total War Battles: Shogun már PC-re és Macintoshra is elérhető a Steam kínálatában. Noha a program a nagy testvér leegyszerűsített változata, az alap játékmechanizmusok a helyükön vannak, így akik egy kis friss Total War-élményre szomjaznak, azok megtalálják a számításukat. A játék 5,99 euróba kerül.

Kíváncsi vagy rá, milyen PC-t építene a helyedben a PC Gamer stábja? Ha igen, akkor most megveheted a világ egyik legrégebbi PC-s játékmagazinja által összeállított számítógépszerelési-útmutatót, mindössze 11 fontért. Vagy maradhatsz a PC Guru havonta érkező, mindig friss Álom-PC rovatánál, melyet Patrik kolléga szerkeszt, nem kevés szakmai tapasztalattal a háta mögött.

Ingyenes lesz a Shootmania Storm Royal- és Elite-módja. Videó is van.




Az Unreal Engine 3 eléggé flexibilis ahhoz, hogy a kissé butított és gyengécske Windows 8/RT tableten is működjön. Egy friss videóban az Epic az nVidia közreműködésével mutatja be az Epic Citadel techdemót.



Új videó látott napvilágot a Neverwinterből. Köszönjük, PAX Prime!



Új játékmenet-videóval jelentkezett az Epic Mickey 2: The Power of Two is. Ezúttal a szeméttelepen garázdálkodnak a mesehősök.



Az ingyenesen játszható meches őrület, a Hawken támogatni fogja az Oculus Riftet. A kiterjesztett valóság headset december 12-én fog megjelenni. Íme egy videó arról, hogyan fog kinézni a játékmenet a szemüveggel a fejünkön.



A Command & Conquer: The Ultimate Collection október 5-én fog megjelenni, ára 29,99 euró, és már előrendelhető az Origin boltjában .

Konzol

Új képeket kaptunk a 3DS-re megjelenő Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate-ből. Reméljük, 2D-ben is ugyanolyan élvezetes lesz a széria visszatérése, mint a nagykonzolos verzióban volt.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Október 26-án fog megjelenni a Professor Layton and the Miracle Mask 3DS-re. A prof utolsó kalandja minden eddiginél jobbnak ígérkezik.

Nariko és Sir Daniel Fortesque is játszhatók lesznek a PlayStation All-Stars Battle Royale-ban.





Egy új játékmenet-videó jelent meg a Ratchet & Clank: Q-Force-ból, melyben láthatjuk, hogyan is kellene megvédeni a bázisunkat.




Megérkeztek a Sacred 3 első képei.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Mass Effect 3 Wii U-ra írt változatát nem teljes egészében a BioWare gárdája készíti, hanem besegít az ausztrál Straight Right csapata is.

A lengyelországi Poznań PS3-tulajdonosai nagyon jól jártak, ha ellátogattak az egyik helyi videojáték-szaküzletbe, mert a boltosok az október 2-i megjelenéshez képest több mint egy teljes hónappal előre polcokra tették a Resident Evil 6 PS3-as változatát. Alant pár kép bizonyítékként a NeoGAF fórumozóitól.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Harvest Moon: A New Beginning november 6-án fog megjelenni. Ez a sorozat 15. évfordulója, így lesz ünnepi gyűjtői kiadás állatos plüssfigurával. Ezt szeptember 24-től lehet előrendelni a Natsume Store-ban vagy a GameStopnál.

A Red Bull beszáll a játékiparba. Első lépésük az lesz, hogy a Microsoft Studios-zal közösen kiadják a Red Bull Crashed Ice Kinect című játékot.

A konzolokra megjelent Angry Birds Trilogyhoz legalább két letölthető tartalmat fog kiadni az Activision, az ezekkel kapcsolatos részleteket azonban még nem közölte a kiadó.

Gondok adódhatnak a PS Vitára letölthető PSOne játékokkal. A Sony dolgozik a megoldáson, addig is a türelmünket kéri.

Mobil

Az Ace Attorney-széria első három része felfrissített grafikával idén ősszel iOS platformokra fog megjelenni. A Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy HD csak iOS 5.0 vagy annál frissebb operációs rendszert futtató eszközökön működik. A játékokat külön is meg lehet majd venni.

Egyéb

A Sony bemutatta 4K felbontású, 84 colos Bravia tévéjét. Ár még nincs, de ez egybecseng a PS4 UD-s pletykáival.

Sokan indítanak hamis Steam Greenlight projekteket, ezért a Valve bejelentette, hogy minden vicces kedvű csalót bannolással "jutalmaz".

Sosem elég a GTA IV modokból: a múlt heti sárkány után most egy igazi klasszikust, egy időutazó DeLoreant üdvözölhetünk.



A jövő héten valami csodálatosat fog bejelenteni a Capcom egy olyan rendezvényen, amin egyebek mellett a Resident Evil 6, a DMC Devil May Cry, a Lost Planet 3 és az EX Troopers is megemlítésre kerül.

A Konami és az Universal Studios friss megállapodásának köszönhetően idén Halloween alkalmából egy Silent Hill tematikájú attrakciót rendeznek a filmgyártónál, a Capcom pedig a Six Flags óriással szövetkezett, s készítenek egy Resident Evil 6 eseményt, Resident Evil 6 Flags Night néven.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Port Royale 3: Pirates & Merchants (szeptember 7.) - PC, Xbox 360, PS3
  • The Sims 3: Supernatural (szeptember 7.) - PC
  • Persona 4: Arena (szeptember 7.) - Xbox 360, PS3
  • iCarly: Groovie Foodie! (szeptember 7.) - DS
  • Disaster Response Unit: THW Simulator (szeptember 7.) - PC



A hét kérdése: melyik játékot várod legjobban idén ősszel?