Ezen a héten sem úsztuk meg egy halálhírt, vére láthatunk pár képet az új Szellemirtókból, több, posztert kapott a The Predator, tévésorozat lesz a Halálos fegyverből és ez csak a jéghegy csúcsa. Lássuk hát, mi történt a filmvilágban ezen a héten.

Filmek

Sajnos újabban kevés olyan heti filmes összefoglalónk van, amit nem valaki halálhírével kéne kezdenem. Ezen a héten George Gaynes távozott el, aki a Rendőrakadémia mind a hét részében Lassard parancsnokot, a címbeli akadémia vezetőjét alakította. Emellett ismerős lehet még az Aranyoskám című, Dustin Hoffman főszereplésével készült moziból. Gaynes kilencvennyolc évet élt és lánya házában hunyt el.

george-gaynes-commander-lassard.jpg

Íme, az első kép a Guardians of the Galaxy vol. 2-ból, aminek a forgatása a héten kezdődött meg. A galaxis őrzőit is jegyző James Gunn filmjében mindenki visszatér az előző részből, aki nem patkolt el: Chris Pratt (Peter Quill), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Ronan), Bradley Cooper (Mordály), Vin Diesel (Groot – amúgy ő a fia vagy a reinkarnációja?), Karen Gillan (Nebula), Michael Rooker (Yondu), Glenn Close (Első Nova) és Sean Gunn (Kraglin). Pom Klementieff, mint Mantis, valamint Chris Sullivan és Elizabeth Debicki csatlakozik a stábhoz, illetve a pletykák szerint Kurt Russell fogja játszani Űrlord apját. A film 2017. május 5-én kerül a mozikba.

guardians-of-the-galaxy-vol-2.jpg

És ha már ráeveztünk a Marvel vizeire, könnyen lehet, hogy a The Wolverine a Deadpoolhoz hasonlóan R besorolást kap. Erre már Hugh Jackman (aki utoljára szeretné magára ölteni Wolverine alakját) is utalt anno, és nemrégiben előkerült egy szórólap, amin szintén az R betű szerepel. Egyesek úgy vélik, hogy ez a Deadpool sikerének köszönhető, ami persze téves elképzelés, hiszen a szórólap már a film premierje előtt elkészült – és senki sem tudhatta, hogy egyáltalán sikeres lesz-e az őrült szuperhős kalandja.

wolverine-promotion-card.jpg

A Disney lazított a gyeplőn és néhány filmre idén is feloldotta az embargót Magyarországon, vagyis most már nem kell egy hetet várnunk a premierre. A Fórum Hungary honlapja szerint ennek tükrében így jönnek idén a Disney égisze alatt készülő filmek a magyar mozikba (a kiemeltek azok, amiknek előrébb került a premierje, a többire továbbra is várni kell):

  • Zootropolis – Állati nagy balhé: 2016. március 3.
  • Hurok – 2016. április 14.
  • Dzsungel könyve – 2016. április 21.
  • Amerika kapitány: Polgárháború – 2016. május 5.        
  • Our Kind of Traitor – 2016. május 12.
  • Alice Tükörországban – 2016. június 2.
  • Mielőtt megismertelek – 2016. június 16.
  • Szenilla nyomában – 2016. június 16.
  • Ben Hur – 2016. augusztus 12.
  • Pete’s Dragon – 2016. augusztus 18.
  • The Magnificent Seven – 2016. szeptember 22.
  • Doctor Strange – 2016. november 3.
  • Moana – 2016. december 1.
  • Star Wars: Rouge One – 2016. december 15.

Március 3-án érkezik a nőiesített Szellemirtók első trailere, tudtuk meg a trailer traileréből. Bigfacepalm…

Címet és posztert kapott Shane Black 2014-ben bejelentett Ragadozó-filmje, amely a sorban a negyedik lesz: The Predator, nem bonyolították agyon. A sorozatba azért illik: Predator, Predator 2, Predators, The Predator. Black szeretné visszavinni a filmet a dzsungelbe, de esze ágában sincs rebootolni vagy remake-elni, vagyis akárcsak az Antal Nimród rendezte Ragadozók, ez is folytatás lesz.

Hogy miképpen, azt még nem tudni, de álmodjunk egy nagyot: Schwarzenegger, akinek mostanában úgyis mániája lett régi szerepeibe visszatérni, nyugodtan magára ölthetné a nyugdíjas Dutch egyenruháját. Ez már azért is ütős lenne, mert Schwarzeneggert a Ragadozó 2-ben szerepeltették volna, de végül nem tudtak megegyezni a gázsijával kapcsolatban. Így a szerepét Gary Busey vette át, a karaktert átnevezték Keyesre és a szerepét lecsökkentették.

Persze, ez csak vágyálom, de ha azt vesszük, hogy a Halálos fegyver első két részének írója és a Vasember 3 rendezője a pajzán vicceket mesélő Hawkinst alakította a Ragadozóban, és most ő írja és rendezi a negyedik epizódot, bármi lehetséges.

the-predator-3-poster.jpg

Új trailert kapott a Netflix berkeiben készülő Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny, azaz a Tigris és sárkány folytatása. A film február 26-tól lesz elérhető a Netflixen (hazánkban is).

Magyar premierek február 25-én:

  • Ave Cézár!
  • Egyiptom istenei
  • Test
  • A zarándok – Paulo Coelho legjobb története
  • Mennyit ér egy ember?
  • Kísértetvadászok jeges nyomon
  • Szeleburdi svéd család síel

Sorozatok

A Fox berendelte a Halálos fegyver tévésorozat pilotját. Roger Murtaugh-t, aki korábban Danny Glover keltett életre, most az idősebbik Damon Wayans fogja megformálni. A pletykák szerint Murtaugh feleségét Golden Brooks (Szívek doktora, Csajok) játssza majd. Bár a sorozat főszereplője ezúttal is Martin Riggs lesz, arról még nem tudni, hogy ki kerül Mel Gibson helyére. A sztoriról viszont már kiderült egy s más.

E szerint Riggs, az egykori tengerészgyalogos texasi rendőrként kezdte bűnüldöző pályafutását, de felesége és gyermeke halála után Los Angelesbe költözik. Itt kapja társául a szívrohamon átesett Murtaugh-t, akinek az orvosa nyugodtabb életet javasol. A filmek ismeretében ez valószínűleg nem fog összejönni.

A sorozatot, már ha berendelik az első évadot, Dan Lin (A Lego-kaland, Sherlock Holmes-filmek) és Jennifer Gwartz (Halálos fegyver 4, Veronica Mars) viszi majd, a pilotot McG (Chuck, Nikita, Terminator: Megváltás) rendezi, a forgatókönyvet Matt Miller (Chuck, Tökéletes célpont) jegyzi.

Három kedvcsináló érkezett a március 18-án érkező Daredevil második évadához.

Posztert kapott a Luke Cage, amely a Daredevil és a Jessica Jones után a harmadik MCU-sorozat lesz a Netflixen (és az ötödik MCU-sorozat az A S.H.I.E.L.D. ügynökeit és az Agent Cartert is számolva). Cage-t újfent Mike Colter kelti életre, akárcsak a Jessica Jones-ban, és szintén visszatér a Rosario Dawson által megformált Claire Temple-t – őt a Daredevilben ismerhettük meg. További szereplők: Mahershala Ali (Cottonmouth), Frankie Faison (Pop), Simone Missick (Misty Knighty), Theo Rossi (Shades), Frank Whaley (Rafael Scarfe), Alfre Woodard (Mariah Dillard), Sonia Braga (Soledad Temple).

luke-cage-poster.jpg

A Deadline értesülése szerint Ashley Judd (Szemtől szemben, A gyűjtő) csatlakozott a Twin Peaks stábjához.

Holnap indul magyar honban az AMC-én Hugh Laurie és Tom Hiddleston sorozata, a The Night Manager.

Trailert kapott Cameron Crowe és J.J. Abrams sorozata, a Luke Wilson, Carla Gugino és Imogen Poots főszereplésével készülő Roadies. A sorozat egy nagyzenekari turné háttérdolgozóiról fog szólni.

Alig indult el az első évad, az HBO máris berendelte a Bakelit második szezonját.

A True Blood – Inni és élni hagyniból ismerős Kelly Overton fogja Van Helsing lányát, Vanessát játszani a SyFy Van Helsing című sorozatában. Mellette szerepet kapott: Jonathan Scarfe (Axel, a vámpírok felemelkedését túlélő tengerészgyalogos), Christopher Heyerdahl (Sam, jó megfigyelő és kitartó túlélő), Paul Johansson (Dimitri, számító és türelmes vámpírvezér), David Cubitt (John, nagyon dühös túlélő) és Tim Guinee (Ted, vámpírharcos, aki a tragikus múltjában már összefutott Vanessa Helsinggel).

Trailert kapott az Ophran Black április 14-én debütáló negyedik évada.

A végére hagytam a Trónok harcából a népszerű „ki Havas Jon?” kérdésre adott egyik lehetséges, a rajongók által már biztos ismert válasz videós összefoglalóját. Természetesen spoileres, így aki még nem olvasta az összes könyvet vagy nem látta a sorozat eddigi évadait – esetleg még teória szinten sem akar értesülni ilyesmiről –, az ne nézze meg.