• A Hardcore Henry április 7-én kerül a magyar mozikba
  • A filmet végig a főhős szemszögéből nézhetjük végig
  • A jeleneteket GoPro kamerákkal rögzítették
  • Részben közösségi finanszírozásból készült

2014 decemberében 250 ezer dollárt gyűjtött össze az Indiegogón közösségi finanszírozással a Hardcore Henry csapata, amely lökést adott a produkció elkészítéséhez. Tavaly novemberben a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon az egyik legnagyobb sikert aratta a film világpremierje, amely elnyerte az Éjféli Őrület (Midnight Madness) szekció közönségdíját.

hardcore-henry06.JPG

A Vertigo Média forgalmazásában április 7-én, a világpremier során a magyar mozikban is bemutatásra kerül a világ első, teljes egészében FPS-nézetben elkészített akciófilmje.

A rendező IIya Naishuller-t már most sokan a következő Quentin Tarantinoként emlegetik. Az orosz-amerikai produkcióban készült Hardcore Henry előzménye egy videoklip volt. Naishuller a Biting Elbows zenekar számára készített hasonló technikával klipet, amelyet 2013-as közzététele óta több mint 30 millióan láttak a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.

A Hardcore Henry-t szinte teljes egészében GoPro kamerákkal vették fel, tökéletesen szimulálva a számítógépes játékok szubjektív nézőpontját. A néző a film elejétől a végig a főszereplő nézőpontjából látja az eseményeket, és válik részesévé az őrült akcióknak.

A sztori szerint a Hardcore Henry főhőse felesége segítségével visszatér a halálból, ám mindez hatalmas áldozattal jár: Henry nem emlékszik semmire, ráadásul gyakorlatilag robottá változott. Amikor a feleségét elrabolják, Henry Moszkvában a fél alvilággal találja szembe magát, ahol mindenki holtan akarja látni. Henry-t a bosszú hajtja: célja pedig az ellenség legyőzése mellett a felesége kiszabadítása.

A Hardcore Henry-ben mások mellett szerepel az Oscar-jelölt Tim Roth (Kutyaszorítóban, Ponyvaregény, Aljas nyolcas, A hihetetlen Hulk) is.

hardcore-henry02.JPG