Vége van az ünnepeknek, úgyhogy újra dolgozni kezdtek a filmek és sorozatok készítői, ráadásul lassan vége van a téli szünetnek is a televízióban, így sok széria tér vissza a képernyőre – vagy éppen indul el. Szóval ezúttal már nem nagyítóval kellett hajkurászni a jó és rossz híreket, valamint trailereket. Csapjunk is bele a lecsóba.

Filmek

Sajnos ezt az összefoglalót is egy szomorú hírrel kell kezdenem: 86 évesen elhunyt Zsigmond Vilmos, hazánk egyik legismertebb, Oscar-díjas operatőre. Munkásságát olyan filmekben csodálhatjuk meg, mint a Harmadik típusú találkozások (eme filmért kapta meg a legjobb operatőrnek járó arany szobrot), a Sugarlandi hajtóvadászat, A szarvasvadász, a Maverick, a Ragadozók (eredeti címén The Ghost and the Darkness, tehát nem a Predators) vagy éppen a Hiúságok máglyája, hogy csak néhányat soroljak fel. Nyugodjék békében!

Zsigmond Vilmos

Elindult Magyarországon a Netflix, a világ egyik vagy talán a legnépszerűbb filmek és sorozatok streamelésével foglalkozó szolgáltatás. A kínálat még szolid, de folyamatosan bővül. Nagy hiányossága viszont, hogy még nincs se magyar kezelőfelület, se magyar szinkron vagy felirat a filmek és sorozatok alatt. Sőt, a Hannibal alatt még angol feliratot sem választhattam.

Ennek ellenére üdvözölendő a Netflix elindítása, hiszen tényleg alacsony havidíjért cserében (a legolcsóbb csomag 2500, a legdrágább 3700 forint – a csomagok a felbontás minőségét és az előfizetést használó felhasználók számát határozzák meg) rengeteg műsor közül választhatunk, amiket aztán HD minőségben élvezhetünk anélkül, hogy azt le kéne tölteni. Ráadásul egy hónapig ingyenesen kipróbálható a szolgáltatás. A magyar nyelv hiányát meg remélhetőleg hamar orvosolják – valószínűleg először a feliratok kerülnek fel, aztán szépen lassan megérkeznek a szinkronok is.

Christoph Waltz szívesen visszatérne akár két újabb James Bond-filmben is, de csak akkor, ha a 007-es ügynököt újra Daniel Craig játssza el.

A Star Wars: Az ébredő Erő megdöntötte az Avatar bevételi rekordját az Egyesült Államokban. A 760 milliós határt a hetedik Csillagok háborúja film húsz nap alatt átlépte. A 200 millióba került mozi eddig 1,6 milliárdot hozott világszinten. A rekordot nemzetközileg még mindig az Avatar tartja 2,7 milliárd dollárral.

Na, most kapjon mindenki a szívéhez: Michael Bay rendezi az ötödik Transformers-filmet. Ő, aki ha emlékeim nem csalnak, már a másodiknál azt mondta, hogy ez lesz az utolsó. A harmadiknál már biztos mondta. Meg a negyediknél. És mily meglepő, most újfent ezt mondja.

„A Transformersen dolgozom… Hányadik is, az ötödik jön?” – mondta a Rolling Stone munkatársának, ezzel megerősítve, hogy ezúttal sem sikerült maga mögött hagyni a robotokat. Később, amikor felemlegették neki, hányszor mondta már el, hogy az aktuális rész lesz az utolsó robotzúzdája, így felelt: „tudom-tudom… J. J. [Abrams] mondta egyszer nekem, hogy te vagy az egyetlen, aki ezt megteheti. De ideje továbblépni. Ez lesz az utolsó.”

Sylvester Stallone a Variety-nek árulta el, hogy nem kíván visszatérni John Rambo szerepébe. „A szívem még lelkes, de a testem már azt mondja, inkább maradj otthon. Ez olyan, mint azok a harcosok, akik visszamennek egy utolsó küzdelemre, és jól elagyabugyálják őket. Inkább másra kell hagyni” – mondta Stallone, majd kifejtette, hogy ő teljes mértékben elégedett azzal, ahogy a 2008-as negyedik rész, a John Rambo kezelte az 1948 óta szinte folyamatosan zajló burmai (vagy mianmari) polgárháborút.

„Olyan brutális volt, mint maga a polgárháború, sokkolt, amikor csak R besorolást kapott (az MPAA rátáján az NC-17 Adult Only kategória a legmagasabb – szerk.). Egyáltalán nem kötöttem kompromisszumot. Azt mondtam, hogy ez lesz az utolsó ilyen zsánerű film, amit egyedül csinálok meg. Miután elkészült, már nem éreztem szükségét annak, hogy újra belevágjak valami ilyenbe. Nem maradt mit elmondani. Amikor felkértek egy újabb Rambo-filmre, azt feleltem: ha nem tudok jobbat csinálni az előzőnél, márpedig nem tudok, akkor minek?”

Megérkezett a nyáron, egész pontosan június 10-én debütáló Démonok között 2 első előzetese. A történetben a Warren házaspár (Patrick Wilson és Vera Farmiga) újabb kísértethistóriának jár utána.

Magyar premierek január 14-én:

  • Amnézia
  • Steve Jobs
  • A kórus
  • Az 5. hullám
  • A visszatérő
  • A fiú és a szörnyeteg

Sorozatok

Február 14-én, Valentin-napon tér vissza a képernyőre a The Walking Dead 6. évadának második fele, amiben megjelenik Xander Berkeley, mint Gregory, valamint a Jeffrey Dean Morgan által alakított Negan is, Rick nemezise – bár valószínűleg csak valamikor az utolsó epizódok környékén, talán pont a szezonzáróban. Viszont a legújabb trailerben már hallhatjuk a nevét.

A Csajok című sorozat véget fog érni a hatodik évaddal, legalábbis így tervezi Lena Dunham, a sorozat megalkotója és főszereplője. Az persze még elég messze van, hiszen az ötödik évad is csak február 21-én debütál az HBO-n.

Április 24-én tér vissza a televíziók képernyőjére a Trónok harca a hatodik évaddal. Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a sorozat ezzel lehagyja a könyveket, mivel George R. R. Martin nem fog elkészülni a premierig a Tél szelei című regénnyel. A hetedik és nyolcadik évad berendeléséről már folynak a tárgyalások.

Kaptunk néhány promóciós képet az Agent Carter január 19-én debütáló második évadához.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Trailert kapott a II. Erzsébetről szóló, a Netflix által készített sorozat, a The Crown. A főbb szerepeket Claire Foyt (II. Erzsébet királynő), Matt Smitht (Fülöp herceg) és John Lithgow (Winston Churchill) kapták.

A mogorva Dr. House-ként elhíresült Hugh Laurie-t a sorozat befejezése óta nem láthattuk főszerepben a tévében. Most viszont visszatér, ráadásul újfent egy furcsa, nem túl megnyerő modorú orvos szerepében. A Chance című sorozatban egy kétes hírű bűnügyi pszichiátert fog alakítani, Eldon Chance-t, aki kénytelen elmerülni a San Franciscoi alvilágban. A Hulu nagyon bízik eme bűnügyi thrillerben, mert lendületből két évadot, azaz húsz epizódot rendelt be.

A Deadwood egy mozifilm formájában kapja meg a lezárását, tudtuk meg Michael Lombardótól, az HBO elnökétől. A sorozat készítője, David Milch már fel is vázolta a történetet az illetékeseknek.

Újabb trailert kapott a Stephen King könyvén alapuló, nem éppen hagyományos időutazós sorozat, a 11/22/63, amely február 15-én startol el a Hulun.

Az ABC elnöke, Paul Lee szeretné, ha még évekig futna a Castle, ennek érdekében már folynak a tárgyalások. Ez valószínűleg kivitelezhető is lesz, ha sikerül megnyerniük a két főszereplőt, a Castle-t alakító Nathan Filiont és a Beckettet megformáló Stana Katicot még pár évadra.

Március 18-án érkezik meg a Netflixre (így talán már mi is azonnal élvezhetjük) a Daredevil második évada, tudtuk meg a legújabb trailerből. Bár az előzetes egész hangulatosra sikerült, inkább az első szezon összefoglalója, semmint a folytatás beharangozója.

Viszont kaptunk hozzá egy dögös posztert is.

Daredevil S2 poster