A karácsony és a szilveszter után mindenki próbálja kipihenni az ünnepek fáradalmait, így hát túl sok hírrel nem gazdagodtunk az elmúlt héten. De azért van néhány trailer, egy-két kép, és pár szomorú hír is.

Filmek

Kezdjük mindjárt a szomorú résszel. Elhunyt Jason Wingreen, aki eredetileg kölcsönözte a hangját Boba Fettnek. Mint ismeretes, a kultikus fejvadászt Jeremy Bulloch keltette életre eredetileg A Birodalom visszavágban, ám a hangját nem ő adta. Később, a 2004-es DVD változatra Wingreen hangját leváltották A klónok támadásában Jango Fettet alakító Temuera Morrison orgánumára, mert Boba Jango klónja. Wingreent természetesen nem csak a hangjáró ismerhetjük, hiszen ’87-től ’91-ig alakította a Matlockban Arthur Beaumont bírót, de láthattuk az Airplane!-ben, az eredeti Kojakben és a klasszikus Charlie angyalai sorozatban is.

George Lucas bocsánatot kért a Disney-től, miután egy novemberben felvett interjúban – ami teljes hosszában a napokban került ki a netre – „fehér rabszolgatartónak” nevezte a céget.

„Rosszul választva meg szavaim nagyon helytelen analógiát használtam, ezért bocsánatot kérek” – mondta a 71 éves filmkészítő a nyilatkozatában. „40 éve dolgozom a Disney-vel és azért választottam őket, mert nagyon tisztelem a munkájukat és Bob Iger vezetését.” Emellett méltatta a Disney munkáját a Star Warsszal kapcsolatban, elégedett a franchise új irányvonalával, és különösen büszke J. J. Abrams rendezőre és a LucasFilm elnökére, Kathleen Kennedy-re.

Megjöttek az első képek a Doctor Strange című Marvel-képregényfilmből, amely az Amerika kapitány: Polgárháború után, november 4-én veszi majd fel a fonalat Benedict Cumberbatch-csal a főszerepben. A szereplőről annyit érdemes tudni, hogy egy nagyon intelligens, de ritka arrogáns orvos (Tony Stark 2.0?), aki egy autóbaleset után felfedezi mágikus képességeit és az egyik legerősebb szuperhőssé, vagyis az ő esetében mágussá válik. Bár Strange neve már feltűnt az Amerika kapitány: A tél katonájában (egyike volt azoknak, akiket a Hydra meg akart semmisíteni), egyelőre jó kérdés, hogyan fog beleilleni az eddigi MCU-filmek sorába, hiszen azok a mágiát a Thor epizódok kivételével buzgón kerülték, de még az asgardiak sem mutattak semmi extravagáns dolgot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Magyar premierek január 6-án:

  • Az én szerelmem
  • Aljas nyolcas
  • Megjött apuci
  • A kincs

Sorozatok

Újfent szomorú hírrel kell kezdenem, ugyanis egy TV-s színész is elhunyt a közelmúltban, méghozzá Wayne Rogers. A 87 éves korában tüdőgyulladás okozta szövődmények következményében meghalt színészt valószínűleg a legtöbben a M*A*S*H című tévésorozatból ismerték, amiben 73 részen át formálta meg az Alan Alda játszotta Sasszem legjobb barátját, John McIntyre kapitányt, azaz Trappert. Emellett Rogers két évadon át alakította Charlie Garrettet a Gyilkos sorokban.

Wayne Rogers és Alan Alda a M*A*S*H című sorozatban

Íme egy kép a Trónok harca hatodik évadából - ha már Martin a könyvvel késni fog -, amin a sorozat legelején lebénult Stark-gyerek, Bran látható (hogy ne mindig Jon Snowról beszéljünk). Megjegyzem, épp ideje volt már, hiszen bár láthatóan fontos szerepe lesz az Isaac Hempstead-Wright által megformált karakternek, az ötödik évadból teljesen kimaradt. A hatodikban viszont újra előkerül, méghozzá a Max von Sydow által életre keltett Háromszemű Varjú társaságában.

No, nyissuk meg itt is a képregénycsapot. Megjöttek az első képek a Daredevil második évadából, rajtuk a Megtorlóval (Jon Bernthal), Elektrával (Elodie Yung), Fenegyerekkel (Charlie Cox) és Karen Page-dzsel (Deborah Ann Woll).

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Entertainment Weekly exkluzív interjújából az is kiderül, hogy Megtorló és Fenegyerek között igen éles lesz az ellentét, legalábbis morális értelemben, hiszen előbbi egy olyan szuperhős, aki nem leveri, hanem kivégzi a rosszfiúkat. Megtorló legújabb inkarnációját amúgy Taxisofőr Travis Bickle-je ihlette.

Méretes képcsokrot és egy trailereket is kaptunk a DC-féle Legends of Tomorrow-hoz, amiben szuperhősök egy csoportja visszautazik a múltba, hogy megváltoztassák a sanyarú jövőt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

És végül trailer érkezett az Ophran Black áprilisban érkező negyedik évadához.