• Nagyon sok pénzt hozott a Star Wars 7
  • A megjelenés óta eltelt 12 napban már egymilliárd dollárnál jár
  • Ezzel megelőzte a korábbi csúcstartót, a Jurassic Worldöt
  • Star Wars: Az Ébredő Erő filmkritika

A hétvégi filmes rovatunkban már beszámoltunk arról, hogy a múlt héten megjelent Star Wars 7 eddig 890 millió dollárt hozott a konyhára, most azonban itt a hír, hogy a mágikus egymilliárd dollár is összejött -- egészen pontosan világszere 1,09 milliárd dollárnál jár az Ébredő Erő.

star-wars-7-rekord.jpg

Ezzel a képpel gratulált a Universal a Star Wars 7 rekorddöntő első hétvégéjéhez. Ez már egy régi hagyomány, korábban a Marvel üdvözölte hasonló módon a Jurassic World sikerét, még korábban pedig a Cápa, az E.T és az eredeti Star Wars is kapott hasonló posztert. A hagyományt George Lucas és Steven Spielberg kezdte a hetvenes években. 

Az persze sosem volt kérdés, hogy egymilliárd dollárt fog kasszírozni a film, de nem is ez az érdekessége a hírnek, hanem az, hogy milyen gyorsan sikerült elérni ezt a mérföldkövet.

A mozikba kerülés után mindösszesen 12 nap telt el, hogy meglegyen a bűvös szám, ezzel rekordot állítva fel -- az eddigi első helyezettnek, a Jurassic Worldnek ehhez 13 nap kellett.

Csak az Egyesült Államokban 545 millió dollárnál jár a film, ezzel megelőzve a korábbi csúcstartót, a Jurassic Worldöt, és ugyanígy a hétvégi teljesítményben is elhagyta a dínókat, múlt héten ugyanis 153,5 millió dollár folyt be, szemben a katasztrofális élménypark 106,6 milliós legjobb teljesítményével.

force-awakens-01.jpg

Te láttad már a filmet? Hogy tetszett?