Letudtuk az Oscar-díjak átadását, úgyhogy most mindenki pihen, mielőtt megindul az idei nagy blockbuster szezon, illetve megkezdődnek az új sorozatok vagy a régiek új évadainak forgatása. Szóval a héten nem sok hír látott napvilágot, de azért van mit olvasni. Lássuk is őket.

Filmek

Hatvannyolc éves korában elhunyt Tony Dyson, a robotika professzora, akinek egyebek mellett R2-D2-t is köszönhetjük, ugyanis ő építette meg a robotot a Star Wars IV: Egy új reményhez. Emellett számos eszközt tervezett a Holdkeltéhez, a Hármas számú űrbázishoz és számos más sci-fi filmből is kivette a részét.

tony-dyson.jpg

Bár még nem kapott zöld utat, már minden készen áll ahhoz, hogy megkezdődjenek a pre-produkciós munkák a 23 Jump Street leforgatásához. A folytatás nem akármilyen csavarral nyitna: Jenko (Channing Tatum) és Schmidt (Jonah Hill) ezúttal az idegenek után kajtatnának, egész pontosan a földönkívülieket felügyelő szervezeten belül ténykednének. Ha valakinek az MIB, azaz a Man in Black ugrik be, nos, az nem a véletlen műve. Úgy tűnik, hogy egy Jump Street-Man in Black crossover-szerű film készül.

A Variety értesülései szerint a rendezésről James Bobinnal (Alice Tükörországban) kezdték meg a tárgyalásokat és keresnek egy új, női főszereplőt is. Mindemellett a Sony egy 21 Jump Street spinoff elkészítését is tervbe vette, aminek nők lennének a főszereplői. Na, most hagyok egy kis időt mindezt megemészteni.

Sikerült? Akkor folytassuk. Úgy tűnik, a Sony felmelegíti a Venom-film ötletét. Erről először akkor hallottunk, amikor fejükbe vették, hogy a Marvel Filmuniverzumhoz hasonlóan összedobnak egy saját marvel filmuniverzumot. Ennek első és utolsó etapja lett a Csodálatos Pókember két része, aztán az egész projekt ment a levesbe, és a Sony inkább lepaktált a Disney-Marvel párossal.

A Venom-filmet egy darabig Paul Wernick és Rhett Reese (Deadpool) bajgatták, aztán Roberto Orci és Alex Kurtzman (Star Trek) kezei közé került, aztán itt megszakadt a sztori. Most viszont az a hír járja, hogy Venom csak megkapja az önálló filmjét. A THR értesülései szerint Dante Harper (A holnap határa) kapta a feladatot, hogy rittyentsen össze egy forgatókönyvet, ha lehet, Pókember nélkül (mert ugye ő idén debütál új köntösben az Amerika kapitány: Polgárháború című filmben).

Új trailerrel jelentkezett a Pixar klasszikus Némó nyomában folytatása, a Szenilla nyomában. A szenilis hal azért „veszik el”, mert egyiknap eszébe jut, hogy van családja, és hát mit ad isten, elúszik megkeresni őket, Pizsi és Némó legnagyobb örömére vagy bánatára. A trailerben újra feltűnik a vagány teknőcök társasága, de új halpofákat is megismerhetünk, például Szenilla régi barátját, aki nemcsak, hogy hal létére rosszul úszik, pont azt szereti hősünkben, hogy mindig mindent elfelejt, és így mindig mindent újra el lehet neki mesélni.

Idris Elba (Tűzgyűrű, Thor) és Matthew McConaughey (Csillagok között, A Wall Street farkasa) is szerepelni fog a Stephen King könyvének, A Setét Toronynak a filmadaptációjában.

Azt csiripelik a verebek, hogy a Warner már az Öngyilkos osztag folytatást tervezi, és szeretnék visszahívni az első filmet rendező David Ayert is – ő viszont ezt megelőzően szeretné leforgatni Will Smithszel (aki szintén szerepel az Öngyilkos osztagban) a Bright című fantasy-t.

Az MGM és Paramount Bruce Willisszel akarja remake-elni az 1974-es, Charles Bronson főszereplésével készült Bosszúvágy című filmet. A rendezés feladatát Aharon Keshalesre és Navot Papushadóra (Csúnya, gonosz bácsik) bíznák.

David Hasselhoff is benne lesz a Baywatch-filmben, erről a főszereplő, Dwayne „The Rock” Johnson és Hasselhoff közös erővel értesítette a publikumot. Természetesen Hasselhoff nem Mitch Buchannon bőrébe bújik vissza, mert a karaktert ezúttal a Szikla alakítja.

Kitano Takesi (Tűzvirágok, A szamuráj) csatlakozott a Rupert Sanders (Hófehér és a vadász) rendeztésében készülő Ghost in the Shell szereplőihez. Kitano alakítja majd Aramakit, aki a Scarlett Johansen megformálta Kusanagi őrnagy főnöke lesz.

Magyar premierek március 10-én:

  • Amnesia
  • A beavatott-sorozat: A hűséges
  • Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma
  • 400 nap
  • Csokoládé
  • Egy őrült pillanat
  • Farkastotem
  • A Keresztapa

Sorozatok

Ian McShane csatlakozott az American Gods stábjához. Az Amerikai istenek című könyvön alapuló szériában a színész Szerda urat fogja alakítani. A producerek között a regény írója, Neil Gaiman is ott van, a pilotot és több későbbi epizódot David Slate rendezi, a vezető írók pedig Bryan Fuller és Michael lesznek.

A hetvennyolc éves Billy Dee Williams, akit leginkább Lando Calrissianként ismerhetünk a Star Warsból, szerepet kapott a Dirty Dancing televíziós változatában.

Lady Gaga vissza fog térni az American Horror Story 6. évadjában.

Kaszát kapott a Childrens Hospital.

A TvLand 20 részes második évadot rendelt be a Teachersből, míg a CBC a Schitt’s Creek harmadik évadának adott zöld utat.

Az ABC is leadta a rendelését a következő sorozatok folytatására: Egyszer volt, hol nem volt 6. évad, Fresh Off the Boat 3. évad, Quantico 2. évad, The Goldbergs 4. évad, A S.H.I.E.L.D. ügynökei 4. évad, Black-ish 3. évad, A Grace klinika 13. évad, Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? 3. évad, Botrány 6. évad, A semmi közepén 8. évad és Modern család 8. évad.

Hős6osból is sorozat készül Big Hero 6: The Series címen.

Trailert kapott a Downton Abbey készítőjének új sorozata, a Doctor Thorne.