Pár óra múlva kezdődik az Oscar-gála, de addig itt az Arany Málna. Pár hónap múlva indul a Justice League forgatása, a Fox folytatná az X-aktákat, de míg az várat, addig összekutyulta a premier dátumokat. Magyarán: ezen a héten is van mivel feltölteni az összefoglalónkat.

Filmek

Itt vagyunk az Oscar küszöbén, amit a hagyomány szerint az Arany Málna-díj kiosztója előz meg. Nem is szaporítsuk tovább a szót, lássuk a díjazottakat:

  • Legrosszabb film: A szürke ötven árnyalata
  • Legrosszabb előzményfilm, remake, koppintás vagy folytatás: A Fantasztikus Négyes
  • Legrosszabb színész: Jamie Dornan – A szürke ötven árnyalata
  • Legrosszabb színésznő: Dakota Johnson – A szürke ötven árnyalata
  • Legrosszabb mellékszereplő színész: Eddie Redmayne – Jupiter felemelkedése
  • Legrosszabb mellékszereplő színésznő: Kaley Cuoco – Alvin és a mókusok: A mókás menet és Bérhaverok
  • Legrosszabb filmes páros: Jamie Dornan és Dakota Johnson – A szürke ötven árnyalata
  • Legrosszabb rendező: Josh Trank – A Fantasztikus Négyes
  • Legrosszabb forgatókönyv: A szürke ötven árnyalata
  • Arany Málnát jóvá tevő díj: Sylvester Stallone, a „minden idők Razzie-bajnokától” a Creed: Apollo fia díjnyertes alakításig

Állítólag a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala tesztvetítései nem voltak túl sikeresek, és a Warner elkezdett aggódni a DC-filmek miatt, olyannyira, hogy a pletykák szerint Zack Synder feje fölött már ott lóg a kasza. Nos, ennek talán a fele sem igaz, hiszen hivatalosan bejelentették: április 11-én megkezdődik a Justice League forgatása, és a direktor ezúttal is Zack Snyder.

És ha már Batman megy Superman ellen: ugyan a film még a mozikba sem került be, de már most bejelentették, hogy a Blu-rayre kerülő változat nem csak hosszabb lesz, de sokkal durvább is, így a mozi változattal ellentétben (az PG-13-as) ez R besorolást fog kapni.

Marvel fronton pár rövidhír: Martin Freeman az Amerika kapitány: Polgárháborúban a Joint Counter Terrorist Centre egyik emberét, Everett Rosst alakítja, aki Wakandában (innen származik Feketepárduc) lát el feladatot. Esélyes tehát, hogy a Black Panther című filmben is szerepel majd. Emellett szerepelni fog a filmben Pepper Potts is, akit természetesen újfent Gwyneth Paltrow kelt életre.

Úgy tűnik, hogy a Universal mégis folytatja a Tűzgyűrűt, csak éppen nem Guillermo del Toro, hanem Steven S. DeKnight fogja rendezni, aki olyan sorozatokat vitt sikerre, mint a Daredevil, valamint a Spartacus (Az aréna istenei és a Vér és homok köthető hozzá), de a nevét megtalálhatjuk a Dollhouse – A felejtés ára, a Smallville és az Angel listáján is. Del Toro megmarad producernek, a forgatókönyvet pedig Jon Spaihts jegyzi. Nos, az ő egyetlen „érdemi” munkája eddig a Prometheus, valamint ő dolgozott a Doktor Strange és a The Mummy című filmeken is, de érthető okokból ezeket még nem láthattuk.

A Fox kicsit átrendezte a 2016-os premierek naptárát. Az egyik legfontosabb változás, hogy a Gambit idén októberben nem fog premiert kapni, ami nem csoda, hiszen az eredeti rendező, Rupert Wyatt kihátrálása miatt a projekt megakadt (ráadásul a főhőst alakító Channing Tatum is dobbantani akart, de sikerült marasztalniuk), míg meg nem jött az új rendező, a Holnap határát jegyző Doug Liman.

A másik nagy változás, hogy az Alien: Covenant 2017. október 6-ról átkerült 2017. augusztus 4-re. Emellett szintén kihúzták a naptárról a The Mountain Between Ust, míg a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 2016. december 25-ről 2017. szeptember 30-ra vándorolt, ami elég nagy ugrás. Továbbá dátumot kaptak a következő filmek: The Predator (2018. március 2.), egy Marvel film (2017. október 6.), még egy Marvel film (2018. január 12.).

Magyar premierek március 3-án:

  • Zootropolis
  • Minden út Rómába vezet
  • Blue Lips
  • Agyas és agyatlan
  • Szívecskéim
  • Egy háború
  • Imagine Dragons: Smoke and Mirrors
  • Queen: A Night the Bohemia

Sorozatok

Jean-Claude Van Damme fogja az Amazon sorozatában a főszerepet játszani. Karaktere neve: Jean-Claude Van Johnson. Igen, Van Damme tulajdonképpen magát fogja alakítani: egy színészként elismert harcművészt, aki vénségére visszatér a képernyőre, hogy újra sikerre vigye karrierjét. Akár még jól is elsülhet, csak gyömöszöljenek bele elég öniróniát.

Előzetest kapott Tom Hardy sorozata, a Taboo. A történetet is jegyző Hardy James Keziah Delaney karakterét fogja alakítani, aki tíz év után, gyémántokkal megtömött zsebbel tér haza Afrikából. Csakhogy amíg távol volt, valaki meggyilkolta az apját, úgyhogy Delaney bosszút esküszik. A történetben fontos szerepet kap Anglia és Amerika konfliktusa valamint a Kelet Indiai Társaság.

Clive Standen fogja a filmekben Liam Neeson által életre keltett Bryan Millst játszani az Elrabolva tévésorozatban, ami a filmek előzményét meséli el, vagyis azt, hogyan lett minden idők legfélelmetesebb apukája az, aki.

Az április 10-én érkező Fear the Walking Dead második évada is megkapta a maga előzetesét.

A Fox szívesen folytatná az X-aktákat, bár egyelőre erről még tárgyalások sem folynak. Minden esetre David Duchovny és Gillian Anderson, valamint a sorozat atyja, Crhis Carter is benne lenne (eleve, tőle tudtuk meg ezt a hírt), csak lazább határidőket szeretne, hogy ne kelljen rohamtempóban dolgozniuk. A folytatás már csak azért is lenne üdvözítő, mert cliffhangerrel ért véget az új évad.

Finn Jones fogja játszani Danny Randot, azaz Iron Fistet. Ez lesz a Netflix negyedik sorozata a Daredevil, a Jessica Jones és a Luke Cage után, ami a Marvel moziuniverzumában játszódik. A showrunner Scott Buck lesz, aki a Dextert is jegyzi.

Trailerrel jelentkezett a Londoni rémtörténetek május 1-jén érkező harmadik évada, amiben Eva Green, Josh Hartnett és Timothy Dalton is feltűnik.

Nicholas Meyer csatlakozott az új Star Trek-sorozat írógárdájához, mint consulting producer. Az úriember igazi veterán a franchise-ban, hiszen ő írta és rendezte a Star Trek II: A Khan haragja és Star Trek VI: A nem ismert tartomány című epizódokat, valamint ő írta Star Trek IV: A hazatérés forgatókönyvét.

Íme a Daredevil 2. évadának a második trailere. A sorozat március 18-án tér vissza a Netflixre.