(Fizetett promóció)

Szeptember 21-én és 22-én rendezik a 2019-es V4 Future Sports Festivalt, melynek fő attrakciója idén is az esport lesz, méghozzá ezúttal hat különböző "versenyszámban". Hogy mik lesznek azok? Lássuk!

Counter-Strike: Global Offensive

Több mint nyolc éve már annak, hogy megjelent a CS legújabb változata (és akkor még nem is beszéltünk a hőskorszakról az 1.6-tal és a többi verzióval), a Counter-Strike-láz azonban nem csillapodik: mai napig az egyik legdominánsabb esportjáték. Ebben a belső nézetű, csapatalapú shooterben a terroristák (T) és a terroristaelhárítók (CT) néznek egymással farkasszemet, ahol előbbiek egy bombát próbálnak letenni és felrobbantani, utóbbiak pedig értelemszerűen ezt igyekeznek megakadályozni. A végletekig begyakorolt és kioptimalizált, hajszálpontos koreográfiák, a látványos tűzpárbajok és a magas szintű taktikázás teszik megunhatatlanná ennyi év után is a CS:GO-meccseket.

v4-jatekok-csgo.jpg

Fortnite

Ha napjainknak létezik "slágerjátéka", akkor a Fortnite mindenképpen annak számít, amely igazi jelenséggé nőtte ki magát, főleg a fiatal korosztály körében. A Battle Royale jött, látott és győzött, mostanra pedig már esport fronton is komoly tényezővé vált a játék. A V4-en a Duo játékmód lesz terítéken, ahol 50 darab kétfős csapat landol egy szigeten, hogy a végén csak egy maradhasson az egyre szűkülő játéktéren. A műfajra jellemző külső nézetű fegyveres harcot a Fortnite esetében az építkezés lehetősége dobja fel, így a taktikázás két szinten zajlik.

v4-jatekok-fortnite.jpg

Gran Turismo Sport

A PlayStation-exkluzív Gran Turismo a legrégebb óta futó konzolos autóverseny-szimulátor, melynek legújabb részével, a Gran Turismo Sporttal a Sony az esportvilágba is belépett, méghozzá az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) támogatásával. A virtuális pilóták több száz valódi utcai- és versenyautóval száguldozhatnak a világ legismertebb versenypályáin, szuperélethű vezetési modell mellett. Magyarország hagyományosan erősnek számít az autós szimulátorok terén - ezt most Gran Turismóban is bizonyíthatjuk a V4-en.

v4-jatekok-gran-turismo-sport.jpg

Tekken 7

Ha nagy múltú konzolos sorozatok, akkor a szintén playstationös gyökerekkel rendelkező, mára azonban már teljesen multiplatformmá váló Tekken-széria is az elsők között kell, hogy eszünkbe jusson. A verekedős játékok egyik legismertebb darabjáról van szó, amely esportként is egyre nagyobb tényező - most a Tekken 7-ben tehetik próbára ügyességüket, reflexeiket és koncentrációjukat az Iron Fist Tournament vállalkozó szellemű harcosai.

v4-jatekok-tekken-7.jpg

FIFA

A FIFA és az esport kapcsolata meglehetősen régre nyúlik már vissza, ami a V4-en is érzékelhető lesz, hiszen rendhagyó módon nem a legújabb játékban, hanem nyolc korábbi FIFA-ban csaphatnak majd össze a foci szerelmesei 1993-tól egészen 2014-ig. A játék mellett tehát legalább annyira érdemes lesz képben lenni a retro konzolokkal is, hiszen akár SNES, Saturn, N64 vagy Gamecube kontroller is kerülhet a kezekbe.

v4-jatekok-fifa-06.jpg

NBA 2K20

A foci mellett a kosárlabda sem marad ki, így az idei V4-en igen erős kapocs lesz a "hagyományos" sport és az esport között. Az alapot az éppen idén húszéves NBA 2K-széria legújabb darabja, az NBA 2K20 biztosítja majd.

v4-jatekok-nba-2k20.jpg

V4 FUTURE SPORTS FESTIVAL

  • Időpont: 2019. szeptember 21-22.
  • Helyszín: Budapest, Hungexpo (F és G pavilon)
  • Belépés: díjmentes
  • Korhatár: 12 év alatt csak szülői felügyelettel

A V4 Future Sports Festivallal kapcsolatos legfrissebb információkért és hírekért látogassatok el a rendezvény hivatalos weboldalára.