• Rangsorolta a kiadókat a Metacritic
  • A listát a Capcom vezeti, második a Sega

Ahogyan tavaly, úgy az idén is rangsorolta a kiadókat teljesítményük és kiadott címeik sikere alapján a Metacritic. A módszer egyszerű: a kiadott játékok száma alapján két kategóriába állították a vállalatokat (12 cím fölött nagynak, alatta közepesnek számítanak, míg az 5 cím alatti kiadók egyáltalán nem szerepelnek), majd a játékok átlagos metascore értékelése szerint állították fel a végső rangsort. Ebbe a mobiljátékoknak nem volt beleszólása, és bizony alaposan felkavarodott a sorrend.

Tavaly legjobb kiadónak a Capcom illett be, melyben nagy segítségükre volt a meglepetéssikernek is nevezhető Monster Hunter World, de a Sega sem szégyenkezhet a második helyen.

És bár a Take-Two hiába hozta tavalyi év legmagasabban értékelt játékainak egyikét, a Red Dead Redemption 2-t, kiadott játékainak mennyisége alapján csak a közepes listára férnek fel már évek óta, de mint tudjuk, a kevesebb néha több - és úgy látszik, ezzel a Blizzard is egyetért.

metacritic-2018-legjobb-kiadoi.png

Fentebb csak a nagy kiadók (12 cím fölött) rangsorát láthatjátok, és külön érdekesség, hogy míg 2017-ben a Bethesda volt a legjobb, 2018-ban már egyáltalán nem is szerepel a listán, csak közepes kiadónak illett be, ott is csupán a hatodik helyre sikerült beférkőznie. Ezzel ellentétben az Electronic Arts a közepes kiadók sorából a harmadik helyre lőtte fel magát. A teljes, részletes listáért erre tessék.

metacritic.jpg