Battlefronthoz harmadik részt csinálni olyan, mint a Half Life-ot trilógiává bővíteni: szép álom, de valószínűleg sosem lesz ilyen. Az eredeti első két részt ugyan majdnem követte a harmadik, de csúnyán elbukott a fejlesztés, és bár elvileg az új sorozatnál is tervasztalra került a harmadik felvonás, nagyon úgy áll a helyzet, hogy ebből sem lesz semmi.

Dennis Brännvall vezető tervező a PCGamesN-nek mondta el, hogy bár még mindig megéri folytatásokat készíteni, máskülönben mások nem csinálnák, szerintük a játékosok már nem vágynak erre annyira. Régen kiadtak egy programot, aztán egy évig ellátták 3-4 DLC-vel, ezekkel javítottak kisebb hibákat, majd átálltak a folytatásra, ahol javították mindazt, amit a korábbi játéknak felróttak.

Manapság már nincs így, az üzlet átalakulóban. A Star Wars Battlefront 2-t már hónapról hónapra javítják, módosítják, folyamatosan jönnek az új tartalmak, így az emberek már nem igénylik a folytatást. Szóval, ha lesz is valaha Star Wars Battlefront 3, az nem mostanában lesz.