Van a rajongásnak egy olyan foka, ami már túlmutat egy-egy játék sokszori végigjátszásán. Ezt a fajta fanatizmust érzik azok, akik megállás nélkül gyártják a különféle modokat kedvenceikhez, vagy épp azok, akik minden létező háttérinfót összegyűjtenek drágaságukról, hogy saját wikit kreálhassanak neki. Utóbbi kategóriába eshet Moburma, a Jul nevű hardcore játékosokat tömörítő fórum tagja is, aki elképesztő kitartásról és végtelen rajongásról tett tanúbizonyságot, amikor júliusban nyitott egy témát, benne az általa felfedezett, Fallout: New Vegasból kivágott tartalom leírásával.

Az anyag roppant terjedelmes, részletesen kitér kiollózott helyszínekre, karakterekre, dialógusokra és eseményekre. Az egész gyűjtemény fordítása megtöltene egy fél PC Guru magazint, szóval inkább nem vállalkozunk rá, de akik értenek angolul és szeretik a New Vegast, itt elolvashatják Moburma kutatómunkájának eredményét. Ráadásul a derék fórumozó még egy linket is megosztott a közönséggel, melyen számtalan olyan modot találunk a játékhoz, ami több kivágott anyagot illeszt vissza a játékba. Nem semmi!

Bár tisztában vagyunk vele, hogy egy közel egy hónapos hírről van szó, az ilyen magas fokú játékok iránti szeretet mindig meghat bennünket. Hisz végtére is mi magunk is játékosok vagyunk, akik nem azért csináljuk, amit csinálunk, mert kell, hanem azért, mert élvezzük. Reméljük, a Moburmához hasonló, elhivatott rajongók sok érdekességgel lepnek meg bennünket a jövőben is, és bízunk benne, hogy Wilson szimata a későbbiekben is felkutat ezt-azt!