A Codemasters a múlt héten jelentette be az F1 2013 érkezését, ami a csapattól elvárt módon tartalmazza a száguldó cirkusz lehető legfrissebb felhozatalát pályákkal, pilótákkal együtt, miközben módosult egy keveset a kezelés és a játékmenet is, hogy minden téren friss élményben legyen részünk. Ez azonban nem minden, hiszen még a múltban is tehetünk egy kis körutazást a 80-as évek bajnokainak és autóinak társaságában. Egyszóval egy felfrissített, de nem forradalmian új játékot kapunk az F1 2013 képében, amit azért izgatottan várhatunk, főleg akkor, ha imádjuk ezt a sportágat -- már csak az a kérdés, hogy mikor vehetjük a kezünkbe.

A bejelentéskor a Codemasters még elég homályosan fogalmazott, csak annyi mondván, hogy a játék valamikor ősszel lesz kapható. Ez elég tág intervallum, de az a tény, hogy a leleplezés mellé rögtön csatoltak is két játékmenet-videót, arról árulkodott, hogy közel lehet a megjelenés. Nos, tényleg nincs messze a premier, ugyanis a hivatalos dátum október 4-re esik, ami kicsivel több mint két hónap a mai naptól számítva, tehát a Codemasters már a munka vége felé tarthat.

Ne felejtsétek el: a játék két kiadásban fog megjelenni: a szimpla verzió csak a 80-as éveket tartalmazza, az F1 2013: Classic Edition viszont már a 90-es éveket is feleleveníti előttünk egy bónusz DLC formájában, mely egyébként később külön is megvásárolható lesz.

F1 2013 -- Megjelenés: 2013. október 4. -- Gépigény: nem ismert