• Magyar fejlesztők készítik a Fallen Mankind című játékot
  • Android rendszerre jelenik meg előszőr
  • A cél eléréséhez az Indiegogón gyűjtenek

Kifejezetten ígéretesnek tűnik a Swipe Chapters: Fallen Mankind című mobilprogram, amely egy 2D-s kártyajáték, erős narratívával, roguelike elemekkel, és egy jól megírt lore-ral. A történet szerint az emberiség egy katasztrófa után a föld alá menekült, de most a játékosnak ki kell lépnie egy halott világba, hogy nyersanyag-gyűjtéssel, harcokkal, szövetségek kötésével túlélje a nagy kalandot. A történet során, több, mint 150 kézzel rajzolt kártya segítségével lehet felfedezni a Fallen Mankind világát, amiben morálisan összetett, és esetleg megkérdőjelezhető döntésekkel kell mindenkinek szembenéznie. Van helyes döntés, lehet megfelelően cselekedni?

Véletlenszerűen generált elemek, több játszható karakter, aktív és passzív tulajdonságokkal, NPC-k és frakciók, egyedi célokkal, többféle befejezés, ingyenes DLC-k, újrajátszhatóság, kihívással teli játékmenet, ezt kínálja többek között a Fallen Mankind, ami a tervek szerint először Android rendszerre jelenik meg, 2019. szeptemberében, de tervben vannak más platformok is.

fallen-mankind-screenshots.jpg

Mivel a fejlesztők magyarok, ezért a magyar nyelv kiemelt helyen szerepel a játék készítésében, ugyanakkor a Fallen Mankind egy játéksorozat első része lenne. Ehhez a Bright Hobo Studio tagjai a Ti segítségeteket kérik, a gyűjtést az IndieGogon tartják, a start éppen csak elkezdődött, és még egy hónap hátravan. Sikeres gyűjtés esetén további játékokat szeretnének elkészíteni a srácok, amelyek eltérő korokban játszódnának, a műfajt is váltogatva. 

Nézzétek meg az alábbi trailert, és ha megtehetitek támogassátok a fejlesztőket, hiszen a Fallen Mankind egy nem mindennapi címnek ígérkezik, amiben ráadásul semmiféle mikrotranzakció nem lesz, ami manapság ritka, mint a fehér holló.