A Fallout 4 megkapta a megérdemelt PlayStation 4 Pro frissítését, így a Sony erősebb Pro gépén szebb látvány mellett élvezhetjük a játékot, mint bármelyik másik konzolon. Igazából tényleges megszépülésről nem beszélhetünk. A textúrák nem változtak, az effektek közül is csak a fényhatások szépültek meg némileg, valamint a különböző objektumokhoz kapcsolódó látótáv lett megnövelve.

Konzolokon sajnos nem fut folyékonyan a Fallout 4, ezen is javított valamennyit a PlayStation 4 Pro frissítés, de így sem tökéletes a helyzet. Ha nem frissítjük a játékot, akkor a bekapcsolhatjuk a Boost módot. A Boost mód a PlayStation Pro frissítéssel nem rendelkező játékoknál kapcsolható be, és használatával a játékok teljesítményén javíthatunk, a Pro (alapgéphez mérten) erősebb hardverét kihasználva.

A Boost mód viszont igen érdekes eredményeket produkál a Fallout 4 használatakor: a Pro frissítéstől mentes játék ilyenkor jobb és stabilabb teljesítményt képes kierőltetni magából, mint Pro frissítéssel, vagy Boos mód nélkül. Persze ilyenkor kénytelenek vagyunk lemondani az erősebb hardverre felkészítő update által hozott látványjavítókról, de cserébe jobban fut a játék.

Érdekes, hogy a Pro update (ami elvileg teljes mértékben kiaknáztatja a játékkal a Pro hardverében rejlő lehetőségeket) nem képes olyan teljesítményt kihozni a játékból, mint a régebbi játékok felpörgetésére szánt Boost mód. Ebből következik, hogy valószínűleg a Pro frissítés mégsem használja ki a Pro hardverének minden porcikáját. Sajnos a Boost módot nem használhatjuk a Pro változatra felfrissített játékkal.